GÖRÜNTÜLÜ

Berlin’de Kürtler Belçika Konsolosluğu önünde

Almanya’nın başkenti Berlin’de Belçika Konsolosluğu önünde bir araya gelen Kurdistanlılar, Stêrk TV ve Medya Haber TV’ye dönük baskınları protesto etti.

ÖZGÜR BASINA SALDIRI PROTESTO EDİLDİ

Dest Dan Kadın Meclisi ve Nav Berlin Meclisi’nin çağrısı ile Berlin’deki Belçika Konsolosluğu önünde bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, Medya Haber TV ve Stêrk TV’ye yönelik hukuksuzca gerçekleştirdiği baskını protesto etti.

Protesto eyleminde konuşan Nav Berlin Eşbaşkanı Nursel Yıldız, “Bu saldırılar yeni değil, Türk devletinin Kürtlere yönelik yıllardır katliam politikaları devam ediyor. Bu katliamları, imha ve inkar politikalarını teşhir eden, gerçek habercilik yapan Kürt medyasına baskınlar yapılıyor. Bunun da düşmanın isteği üzerine yapıldığı bellidir. Bu nedenle düşman zihniyetini iyi tanımamız gerekiyor. Baskınlar bizleri durduramayacak“ diye konuştu.
Êzidî Kadın Meclisi-Berlin adına konuşan Nurê Alkış ise, “Kürt Gazeteciler Günü’nde Kürt basınına yapılan saldırılar kabul edilir değildir. Kürt halkının düşmanı her alanda saldırılarını sürdürüyor ve Kürt medyasına da saldırılar bundan kaynaklıdır. Türk devletinin savaş suçlarını açığa çıkaran Kürt basınına yönelik saldırıların Belçika’nın eliyle yapılması da kabul edilir değildir“ dedi.