Berlin'de Mardin şehitleri anıldı

Başkent Berlin'de, çok sayıda askerin öldüğü Mardin'deki çatışmada yaşamını yitiren gerillalar anıldı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, 15 Şubat'ta Omariyan alanında Türk ordusuna karşı savaşırken şehit düşen HPG gerillaları Arif Aykurt (İskender Kandil), Adem Yüksel (Tekoşer Agir), Hozan Akdoğan (Demhat Çekdar) ve Efrîn şehitleri anıldı.

NAV-DEM lokalindeki anma etkinliğine Arif Aykurt'un babası Salih Aykurt, Rojava Almanya Temsilcisi Mesud Hasan, Tarihçi-Yazar Dr. Gundi Dılberz ve Berlin'dek Xelil İbrahim camisinden bir mele ile yurtseverler katıldı.

'EFRÎN'DE GÖRKEMLİ DİRENİŞ VAR'

Konuşmalarda, gerillaların, NATO'nun ikinci büyük ordusu ve hiçbir savaş kuralını tanımayan Türk ordusuna karşı kahramanca savaştığı vurgulandı.

NAV-DEM Berlin Eşbaşkanı Yeko Ardıl'ın açılış konuşmasının ardından Baba Salih Aykurt da gururlu olduğunu söyledi.

Rojava Almanya Temsilcisi Dr. Mesud Hasan ve Tarihçi-Yazar Dr. Gundi Dılberz, Efrîn'de görkemli direnişin sürdüğüne dikkat çekti.

Etkinlikte konuşan cami imamı da AKP'nin İslam'ı özünden kopararak suçlar işlediğini vurguladı, "Efrîn Erdoğan'ın sonu olacak; bunun için gece gündüz dua ediyoruz" dedi.

ÇOK SAYIDA ASKER ÖLMÜŞTÜ

Türk ordusunun 15 Şubat'ta Mardin’de başlattığı operasyonda çıkan çatışmada çok sayıda askerin ölmüş ve 3 HPG gerillası da şehadete ulaşmıştı.