Berlin'de PYD'nin 18’inci yıldönümü kutlandı

PYD’nin 18’inci kuruluş yıl dönümünde Türk devletinin işgal tehditlerine değinildi, Rojava halkının kendini savunacağı vurgulandı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) 18’inci yıl dönümü coşkulu bir şekilde kutlandı.
Nav-Berlin, Dest-Dan Kadın Meclisi ve birçok kurum katılım sağladı.

Kürdistan şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlama, tertip komitesi adına Deham İbrahim'in konuşması ile devam etti.
Nav-Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz, Kürdistan’da süren savaşa işaret ederken, “Ortadoğu'da DAİŞ zihniyetine karşı mücadele yürüten Kürt halkına karşı bugün kimyasal silahlar kullanılırken bütün dünya seyirci kalıyor. Faşist sisteme karşı Kürt halkı mücadelesine devam ediyor. Bu faşizan zihniyete her zaman mücadele içerisinde” dedi.

PYD Almanya temsilcisi Xebat Şakir’de Türk Cumhurbaşkanı’nın Rojava’ya karşı savaş tehditlerini yinelediğinden bahsederken, “Rojava halkı kendi topraklarını savunuyor, ancak geçebiliyorlarsa cenazelerimizin üzerinden geçeceklerdir. Erdoğan-MHP faşist rejimi gün be gün ekonomik, siyasi olarak ve halk nezdinde bitiyor ve kendi varlıklarını Kürt halkını katledilmesi ile devam ettirmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Centrum adına konuşan Hüseyin Taşan ise, PYD’ye 18’inci başarılar dileyerek, “Türkiye devleti her gün Kürt halkını bombalarla katlediyor. Rojava'ya saldırı hazırlıkları yapan faşist Türk devleti, kendi varlığını Kürt halkını katletmekle devam ettireceğini düşünüyor” dedi
Kutlama etkinliğinde Koma Vejîn, İbrahim Kurdî, Helbestvan Dimas, Koma Zozan ve Şerîf Omerî de  şarkılar seslendirdi.