Berlin’de şehit aileleri buluşması

Nav-Berlin Şehit Aileleri Komisyonu, Berlin ve çevresinde yaşayan şehit ve gerilla aileleriyle bir araya geldi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de, Nav-Berlin Şehit Aileleri Komisyonu’nun organizesiyle kentte ve çevresinde yaşayan şehit ve gerilla aileleriyle buluşma gerçekleştirildi.

Buluşma, Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitler anısına saygı duruşu ile başladı.

Nav-Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz, buluşmaya katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, bugüne kadar şehit, gerilla ve tutsak aileleri ile doğru düzgün bir araya gelemediklerini söyledi.

Bu nedenle özeleştiri veren Yılmaz, şunları söyledi: “Bizim için en önemli olan şehitlerimizdir. İnsan şehitlerden bahsedince özgürlük aklına geliyor. Özgür kadın, özgür insan, iradeli insanı anımsıyoruz. Özgürlük için, toplumun özgürlüğü, ülkenin özgürlüğü için mücadeleyi anımsıyor insan. Kürdistan’da özgür bir yaşam olsun diye 100 bin şehidimiz var. Serhildan günlerinden bugüne Kürdistan için yüz binin üzerinde şehit verdik.”
Nav-Berlin Şehit Aileleri Komisyonu adına konuşan Dayê Köker ise “Bugün devrimdir, kimse kendini kandırmasın. Biz uzağız, sürgündeyiz, elalemin ülkesindeyiz. Bu nedenle irademizi kullanmalıyız. Birlik olmalıyız. Yaşayacaksak kendi ülkemizde yaşamalıyız. Biz burada misafiriz arkadaşlar; dünya devletleri bizi kabul etmiyor. O nedenle birlik olmalıyız” ifadelerini kullandı.
Buluşma, daha sonra Koma Vejîn’in stranlarıyla sona erdi.