Berlin'de tecride karşı miting

Tecridin kaldırılması talebiyle Berlin'deki Avrupa Komisyonu binası önünde bir miting gerçekleştirildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de açlık grevi direnişçileri ile dayanışma etkinlikleri aralıksız devam ediyor. Bugün saat 15.00 da Avrupa Komisyonu’nun (AK) Berlin’deki binası önünde bir miting düzenlendi. DESTDAN Kadın Meclisi'nin organize ettiği mitinge çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Mitingde konuşan Berlin NAVDEM Eşbaşkanı Yeko Ardıl, Leyla Güven’in eylemini selamladı. Ardıl şu hususlara dikkat çekti: 'Leyla yoldaş artık görüşe çıkamıyor, sıvı da alamıyor. Faşist Erdoğan ve sömürgeci devlet ölüm istiyor. Biz de sonuna kadar Leyla Güven'in ve diğer yoldaşlarımızın takipçisi olacağız.“

Berlin NAVDEM Eşbaşkanı Melek Yula'nın da aralarında bulunduğu bir heyet, Leyla Güven’in eylemi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecritle ilgili hazırlanan dosyayı AK yetkililerine teslim etti.

Daha sonra eylemcileri bilgilendiren Eşbaşkan Melek Yula, “Bize güzel sözler yetmiyor çünkü canımız canlarımız her an ölümle karşı karşıya. Leylaları diktatörlerin eline bırakmayacağız. Önder Apo'yu barbarların eline bırakmayacağız. Buradan Strasbourg'a, Hewlêr'e ve dünyanın her yerinde direnen binlerce yoldaşımıza selam olsun” diye konuştu.

Miting “Bijî Serok Apo”, “Sara Rojbin Ronahi”, “Jin Jiyan Azadi” ve “Öcalan'a özgürlük Kürdistan'a barış” sloganlarıylarıyla sona erdi.