Berlin’deki açlık grevi 8’inci günü geride bıraktı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen açlık grevi 8’inci günü geride bıraktı. Eylemcileri Güney Afrika Meclis Başkan Yardımcısı ziyaret etti.

Eylemciler CDU merkezinde bir görüşme gerçekleştirdi. CDU’nun yeni başkanı Annegret Kramp Karrenbauer’in danışmanı ile görüşen açlık grevi eylemcileri daha sonra ise Güney Afrika Meclisi Başkan Yardımcısı Solomon Lechesa Tsenoli ziyaret etti.

TSELONİ: EYLEMİNİZİ ÖCALAN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BULUYORUM

Berlin NAVDEM derneğinde gerçekleşen ziyarette Tsenoli, “Burada sizinle olmaktan son derece mutluyum. Adalet arayan Kürtlerle birlikte olmak ve adalet için bedenlerini açlığa yatıran insanlarla birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Bu eyleminizi çok önemli buluyorum ve bu eylem amacınızı dünya kamuoyuna duyuracak nitelikte ve görkemde bir eylemdir” dedi.

Şu anda yürütülen kampanyanın Abdullah Öcalan açısından çok önemli bulduğunu da vurgulayan Tseloni, Öcalan’ın bir an önce özgür olması gerektiğini söyledi.

“Barış için çalışan mücadele veren insan bu kadar zaman zindanlarda kalırsa barış nasıl olur?

Bu kampanya bir barış kampanyasıdır ve sayın Öcalan için son derece önemlidir.

Biz Güney Afrikalı komünistler olarak Öcalan için yapılan bu kampanyayı son derece önemli buluyor ve sonuna kadar destekliyoruz” diyen Tseloni, şöyle devam etti: “Çünkü şu an Öcalan’a uygulanan tecridin benzeri Mandela'ya da uygulanmıştı ve bu tür kampanyalarla da özgürlüğünün yolu açılmıştı.

Dünyanın artık bunu çok iyi bilmesi lazım ki Kürt halkı Abdullah Öcalan'ı önder olarak görüyor. O bize Kürdistan gerçekliğini ve orada neler yaşandığını gösterdi. Öcalan'ın fikirlerine ve çözüm önerilerine kulak vermemiz gerekir. Öcalan'ın fikirleri ve projeleriyle tüm Ortadoğu' ya barışın geleceğine inanıyorum. Bu açıdan da Öcalan'ın özgürlüğü tüm insanlığı ilgilendiren bir sorun olmaktadır.”

BRANDERBURGERTOR’DA MİTİNG

Açlık grevcileri saat 15.00’da ise Berlin’in Brandeburger Tor Meydanı’nda bir miting yaptı.

Eylemin hedefinin anlatıldığı konuşmalar yapılan eylemde zaman zaman da halaylar çekildi.

Sık sık, “Çocuk katili Erdoğan Kürdistan'dan defol”, “Tecridi kıralım Önder Apo’yu özgürleştirelim”, “Tüm işgalciler Kürdistan'dan defolun” ve “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.