Berlin, Hamburg ve Den Haag'da ulusal birlik eylemleri

Almanya’nın başkenti Berlin ile Hamburg ve Hollanda'nın Den Haag kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Kürt halkının ulusal birliğinin oluşturulması için harekete geçilmesi talepleriyle eylem yaptı.

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin’de 4 parça Kürdistan'dan Kürtler ve Kürt halkının dostlarının katılımı ile ulusal birlik talebi ile bir yürüyüş düzenlendi.

“Artık yeter, acil olarak Kürt halkının ulusal bildiğini inşa edelim, sömürgecileri Kürdistan'dan defedelim" düzenlenen yürüyüşe Kürdistan'ın her parçasından Kürt kurum temsilcileri ve Kürt halkının dostları katıldı.
Hermanplatz'da başlayan yürüyüşün açılış konuşmasını Berlin Navenda Civaka Kurdistaniyên Azad Meclisi Eşbaşkanı Erhan Fırat yaptı.
Fırat’ın konuşması ardından da “Ey Reqip” marşı eşliğinde saygı duruşu ile devam eden eylemde tertip komitesinin bildirisi okundu.

Yürüyüşte bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Hüseyin Yılmaz “Artık ulusal birliğe gelmeyeni Kürt halkı asla affetmeyecektir” dedi.

Yürüyüş Kottbuser Tor meydanında “Faşist Erdoğan”, “Terörist Türkiye” ve “Yeke, yeke, yeke, Kurdistan Yeke” sloganlarıyla sona erdi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de ulusal birlik talebi ile bir eylem düzenlendi.  Sternschanze Tren İstasyonu’nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları yürüyüşe geçmeden önce konuşmalar yapıldı.

Sol Parti Hamburg Milletvekili Martin Dolzer Rojava’da sivillere yönelik düzenlenen saldırının tüm insanlığa karşı işlenen suç olduğunu belirtti.

KNK temsilcisi Serhat Çetinkaya ise Kürtlerin ulusal birliğini sağlaması gerektiğini söyledi.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde de düzenlenen eylem ile Kürt halkının ulusal birliğinin bir an önce sağlanması çağrısı yapıldı.

Maliveld Meydanı’nda bir araya gelen Kürdistanlılar düzenledikleri mitingle ulusal birliğin Kürt halkı açısından önemine dikkat çekti. Bildirilerin okunduğu eylemde sık sık, “Yeke yeke yeke gele Kurd yeke” sloganları atıldı.