Berlin komplo şehitleri anıldı

17 Şubat 1999’da uluslararası komployu protesto amacıyla düzenledikleri eylemde katledilen Sema Alp, Ahmet Acar, Mustafa Kurt ve Sinan Karakuş, anıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu protesto ederken 17 Şubat 1999 tarihinde Berlin İsrail Konsolosluğu'ndan açılan ateşle şehit düşen; Sema Alp, Ahmet Acar, Mustafa Kurt ve Sinan Karakuş için anma etkinliği yapıldı. Augusta-Wiktoria-Caddesi'nde bulunan İsrail Konsolosluğu önünde yapılan anma etkinliğine şehit aileleri ve Kürdistanlılar katıldı.

Özgürlük ve demokrasi şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başlayan anmada; İsrail Konsolosluğuna siyah çelenk bırakıldı.

Şehit aileleri adına yapılan açıklamada; bundan 20 yıl önce önderlerine yapılan komployu protesto eden Kürdistanlılara İsrail Konsolosluğu'ndan alçakça açılan ateş sonunda 4 Kürdistanlının şehit edildiği belirtildi. Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Kürt halkı Önderleriyle bütünleşerek komplocuların oyunu bozdu. 20 yıl sonra şimdi Kürt Halkı Önderleri Sayın Abdullah Öcalan'ı özgürleştirmek için açlık grevleri direnişiyle ayağa kalkmış bulunuyor. Bu onurlu direnişi selamlıyoruz. Şehitlerimizi asla unutmayacağız.”

Anmanın ikinci bölümü 20 yıl önce katliamın yaşandığı Schinkel Sokağı'da yapıldı. Duygulu anların yaşandığı etkinlikte; olay yerine karanfiller bırakıldı. Anma etkinliği “Şehit namırın” sloganıyla sona erdi.