Bern’de İran protestosu

Kürt siyasetçi ve aktivistler Ramin Hüseyin Panahî, Zanyar Muradî ile Loqman Muradî’nin idam edilmesi ve Koyê’de gerçekleştirilen katliam Bern’de protesto edildi.

İran’ın Kürt siyasetçi ve aktivistler, Ramin Hüseyin Panahî, Zanyar Muradî ile Loqman Muradî’yi idam etmesi ve Hewlêr’in Koyê ilçesindeki Kürdistan Demokrat Partisi (HDK) ve Kürdistan Demokrat Partisi-İran (KDP-İ) merkezlerine yönelik düzenlediği saldırı İsviçre’nin Bern kentinde protesto edildi.

4 parça Kürdistan’dan onlarca kişinin katılımıyla Kornhausplatz’da düzenlenen eylemde idam edilen Ramin Hüseyin Panahî, Zanyar Muradî ile Loqman Muradî’nin ve katliamın fotoğrafları taşındı.

CDK-Bern Eşbaşkanı Metin Umut burada yaptığı konuşmada Ulusal Birlik Kongresi’nin bir an önce toplanması gerektiğini belirterek ulusal Kürt birliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Kongrenin toplanmaması halinde bu tür katliamların önüne geçilemeyeceğini belirten Umut, tüm Kürdistan şehitlerinin vasiyetinde olduğu gibi Kürt ulusal birliği sağlanması gerektiğini vurguladı.

Eylem yapılan konuşmalardan sonra son buldu.