Besê Tolhildan Floransa'da anıldı

Aysel Kurupınar (Besê Tolhildan) şehadetinin ikinci yılında İtalya'nın Floransa kentinde anıldı.

Küçük yaşlarda Avrupa'ya gelen, daha sonra Özgürlük Hareketi'yle tanışıp kısa bir süre gençlik çalışmalarında yer aldıktan sonra 2008 yılında gerilla saflarına katılan Besê Tolhildan, 2016 yılında Muş kırsalında yaşanan bir çatışmada şehit düştü.

Saygı duruşu ardından, ailesinin de hazır bulunduğu anmada annesi, babası ve kardeşleri de Besê Tolhildan'ı anlattı.

Yine Floransa'da bulunan en büyük komünist grup olan CPA temsilcileri ve Fermiamo Guerra grubu, Firenze Üniversite ekibi temsilcileri de birer anma mesajı verdi. Anmada konuşan Kürt siyasetçi Welat Bagok, "Özgürlük Hareketi'nin şimdiye kadar her zaman şehide bağlılığın gereğini yapmış ve gelişimini de şehide verilen sözlerin takipçisi olduğu için gerçekleşmiştir" dedi.

CPA Temsilcisi Giulia, 98 komplosundan bu yana Kürtler'in verdiği mücadelede CPA olarak Kürtler'in yanında olduklarını ifade ederek, "Kobanê ve Efrîn süreçleri de bizim için faşizme karşı mücadeleydi. Besê, Toscana'nın şehidi, Partizanıdır" dedi.

Fermiamo Guerra grubu ise, "Biz de Besê arkadaşın anısını anisini yaşatmak için kendi adımızı Comitato Fermiamo Guerra Aysel Kurupınar şeklinde değiştirdik" vurgusunda bulundu.

Firenze Üniversite ekibi ise şunları belirtti: "Besê'nin verdiği mücadele bugün yüzlerce İtalya'nın Efrîn'de mücadele etmesiyle devam ediyor."

İtalya Partizanları Derneği (ANPI) de mesajında "Besê bize partizanlarını hatırlatıyor" ifadelerini kullandı.

Rosa Inghilterra, İspanya, Almanya ve benzeri devletlerden sonra Türkiye'de Erdoğan faşizmine değindi.

Anma hazırlanan sinevizyon gösterimi ardından 'Şehid namirin ve 'Bijî Serok Apo' sloganlarıyla sona erdi.