Birçok halkın temsilcisi Strasbourg’daki eylemi sahiplendi

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki tecride karşı açlık grevi 28’inci gününde devam ederken, Avrupa Süryaniler Birliği (ESU)’nun da aralarında olduğu çok sayıda kurum ile yüzlerce yurtsever destek için eylemcilerin yanındaydı.

Pazar günü olması dolayısıyla Strasbourg’daki süresiz-dönüşümsüz açlık grevine Almanya ve Fransa’nın çok sayıda şehrinden destek ziyaretleri yapıldı.

Temple Neuf adlı Protestan kilisesinin yanı sıra Avrupa Süryaniler Birliği (ESU) İsviçre yönetiminden Semir Özmen, Köln’den Yaşanacak Dünya adlı hareketin üyeleri, Avrupa Jineoloji Komitesi üyeleri ile Almanya’nın Mannheim, Pforzheim ve Stuttgart şehirlerinden onlarca kişi açlık grevine destek için Strasbourg’da idi. Strasbourg ve çevresinde yaşayan Kürdistanlıların yoğun ziyaretleri de devam etti.

YAŞANACAK DÜNYA: TOPYEKÜN SALDIRGANLIĞA KARŞI BİR DİRENİŞ

Yaşanacak dünya üyeleri adına bir temsilci tarafından yapılan konuşmada, “Bu direniş sadece tecride karşı değil topyekün saldırganlığa karşı olduğu için bizim açımızdan çok değerli. Kürt halkına, sosyalist-devrimci kesimlere yönelik saldırılara karşı bir bariyer olmak amacıyla başladığı için tecridin de ötesinde bir anlamı var. Tabiiki asıl amacı tecridi ortadan kaldırmak ama genel olarak bu mücadelede bir sıçrama momenti olması açısından çok değerlidir” denildi.

Konuşmada, sağlık durumu çok ciddi olan Leyla Güven başta olmak üzere bedenlerini faşist politikalara karşı açlığa yatıran tüm eylemciler selamlandı.

AVRUPA SÜRYANİLER BİRLİĞİ’NDEN DESTEK

ESU temsilcilerinin yaptığı ziyarette de, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı başlatılan  açlık grevlerinin önemine vurgu yapıldı. Halkların ortak mücadelesinin önemine işaret eden ESU yönetici ve üyeleri, eylemin başarıya ulaşacağına olan inançlarını dile getirdiler.

Aralarında bir önceki dönem Urfa Milletvekili olan Dilek Öcalan, Avrupa Kürt Demokratik Toplum Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç ve siyasetçi Mustafa Sarıkaya’nın da olduğu açlık grevi eylemine 14 kişi katılıyor. Süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 17 Aralık’ta düzenlenen bir basın toplantısıyla başlatılırken, halen 7, Rue de la Broque 67000 Strasbourg adresindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde sürüyor.

Dün eylemcileri ziyaret eden Protestan kilisesinden yöneticiler, açlık grevinin daha büyük ve sağlık açısından da elverişli olabilecek bir mekanda yapılabilmesi için çaba göstereceklerini söylemişti.