Birçok kentte PKK’nin kuruluşu kutlandı

Birçok Avrupa ülkesinde PKK’nin 44’üncü kuruluş yıldönümü etkinliklerle kutlandı.

GÖTEBORG

İsveç’in Göteborg ilinde PKK’nin 44. kuruluş yıldönümü kutlandı. Cumartesi günü yapılan kutlama Kürdistan özgürlük mücadelesinde şehit düşenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Yüzlerce kişinin katıldığı kutlamada sanatçılar Peyvan Arşin, Hozan Evin Akbaş, Siphan Afrini ve Feriborz Karimi’nin kutlamada sahne aldı.

Kutlamanın yapıldığı salona PKK bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehit düşen gerillaların posterleri asıldı.  

Etkinlikte yapılan konuşmalarda PKK’nin 44 yıllık mücadelesine vurgu yapılırken, bu mücadelenin başarılı olacağının altı çizildi.

Konuşmalarda PKK’nin 44 yıllık pratiği ve Ortadoğu için geliştirdiği projeyle barışın yegane anahtarı olduğu ifade edildi.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde cumartesi günü saat 19.00’da aynı amaçlı bir kutlama yapıldı.

Coşkulu geçen kutlamada PKK’nin anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapıldığı kutlamada sanatçılar Hozan Aydın, Koma Çarsinor, Seher Stran ve Mir Perwer sahne aldı. Kutlamada sık sık PKK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

LYON

 

Fransa’nın Lyon kentinde de PKK’nin kuruluşu bir etkinlikle kutlandı. Kuruluş yıldönümünün önemi ve Türk devletinin işgal saldırılarına ilişkin konuşmaların yapıldığı kutlamada sahne alan sanatçılarla coşkulu anlar yaşandı.

ISHOJ

Danimarka’nın Ishøj şehrinde düzenlenen kutlamada sanatçılar Azad Farqîn ve Nûarîn ile yerel sanatçılar Hozan Figen ve Necati Gezen sahne aldı.

Etkinlikte PKK’nin kuruluğu 27 Kasım 1978’den günümüze yürütülen mücadelenin anlatıldığı bir sinevizyon izlendi.

Kutlamada sık sık PKK, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, gerilla ve Rojava direnişi lehine sloganlar atıldı.

HPD’li eski parlamenter Sibel Yiğitalp kutlamada yaptığı konuşmada Kürdistan ve Ortadoğu’daki gelişmelere dikkat çekti. Şair Kurdi Merci’nin “jin, jiyan, azadî” şiiri de yoğun ilgi gördü.