Birçok kentte tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto amacıyla Avrupa’nın birçok kentinde eylem düzenlendi.

Tecridin protesto edildiği eylemlerde, açlık grevi direnişçilerinin talepleri sahiplenildi.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile düzenlenen açlık grevine dikkat çekmek amacıyla eylem düzenlendi.

Graz DKTM öncülüğünde bugün saat 15:00'te Herrengasse’de bir araya gelen Kürdistanlılar, açlık grevi direnişlerine dikkat çeken döviz ve fotoğraflar taşıdı.

Bildirinin de dağıtıldığı mitingde sık sık, Türk devletini kınayan ve halkların dayanışmasına dikkat çeken sloganlar attı.

Eylemde bir konuşma yapan Avusturya Kürt Toplum Merkezi (FEY-KOM) adına bir konuşma yapan eşbaşkan Halis Sever, direniş ruhunun Kürt halkının özgürlüğünü büyüttüğünü söyledi. Kürt halkının yaşamı savunduğunu ve tüm halkın Avrupa’da ayakta olduğunu söyledi. Uluslararası kurumlara ve sorumlu kuruluşlara da seslenen Sever, Kürt halkının sessizliği kabul etmeyeceğini de vurguladı.

LİNZ

Avusturya'nın Linz kentinde yaşayan Kürdistanlılar da Kürt Halk Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı eylemdeydi.
Linz HBF’de yapılan eylemde açlık grevi direnişlerine dikkat çekilen pankartlar taşındı ve bildiriler dağıtıldı.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Viyana DKTM öncülüğünde düzenlenen eyleme Viyana’da yaşayan Kürdistanlıların yanı sıra Türkiyeli ve Avusturyalı sol, sosyalist ve anarşistler de katıldı. Heldenplatz’da bir araya gelen kitle, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Viyana DKTM adına yapılan açıklamada, açlık grevlerinin kritik aşamayı çoktan geçtiği belirtildi ve eylemlerin daha fazla sahiplenilmesi gerektiği kaydedildi.

Konuşmadan sonra yürüyüşe geçen kitle, açlık grevi direnişçileri ile dayanışma sloganları attı.

Yürüyüş Westbahnhof’ta sonra erdi.

MİLANO

İtalya’nın Milano kentinde ırkçılık ve faşizme karşı düzenlenen ve yaklaşık iki yüzbin kişinin katıldığı yürüyüşte Kürdistanlılar da yerini aldı.

Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek amacıyla açlık grevi düzenleyen direnişçilerin fotoğraflarının taşındığı ve üzerinde “Faşizm ve tecrit bitene kadar, Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart taşıyan Kürdistanlılar açlık grevi direnişlerine ilişkin de bildiriler dağıttı.

Eylemde, “Hepimiz faşizme Karşıyız”, “Viva Öcalan”, “Viva Kürdistan” sloganları atıldı.

100’ün üzerinde kurumun katıldığı yürüyüşün Milano'da son zamanlarda yapılan en büyük kitlesel yürüyüş olduğu belirtildi.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da bir yürüyüş ile tecrit protesto edildi.

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişçilerinin eylemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüş, Vesterbros Torv Meydanı’nda başladı.

Kürdistanlılar ve dostlarının katıldığı eylemde sık sık, “Öcalan’a özgürlük”, “Tecrit insanlık suçudur” sloganları atıldı.

“Tecridi kıralım”, “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankartlar da taşıyan kitle, Erdoğan ve DAİŞ karşıtı sloganlar attı.

LA ROCHELLE

Fransa’nın La Rochelle kentinde de Öcalan’a yönelik uygulanan mutlak tecridi protesto etmek ve açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla bir eylem düzenlendi. Vieux Port la Rochelle’e bir araya gelen kitle, Place Gabut’ya kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Place Gabut’da düzenlenen mitingde yapılan konuşmalarda ise DAİŞ’e karşı kazanılan zaferin Trump’un değil, Öcalan’ın olduğu belirtildi. Öcalan’ın özgürlüğünün, Kürdistan’ın özgürlüğü olacağı da vurgulandı.