BM önünde Türk devleti protestosu

Türk devletinin Heftanin başta olmak üzere Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları İsviçre’nin Cenevre kentinde BM ofisi önünde bir eylemle protesto edildi.

İsviçre’nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler (BM) ofisi önünde düzenlenen bir eylem ile Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi.

CDK-Cenevre ve CDK-Lozan meclislerinin ortaklaşa düzenlediği eylemde "Birlik ve direnişle işgalciler yenilecektir" yazılı pankart ve PKK, YPG, YPJ ile TJK-E bayrakları taşındı.

Türk devletinin Güney Kürdistan'da yönelik katliam saldırılarında yaşamını yitirenler şahsında özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde sık sık Türk devletinin katliamlarına karşı Güney Kürdistan'da sürdürülen direnişin sahiplenilmesine yönelik sloganların atıldı.

BM’ye sırtlarını dönen eylemciler, Türk devletinin katliam ve işgal saldırılarına karşı suskunluğunu protesto etti.

Fransızca bildirilerin okunduğu eylemde CDK Eşbaşkanı Salih Sağlam bir konuşma yaptı. Sağlam, Heftanin başta olmak üzere Güney Kürdistan'da Türk devletinin saldırılarına karşı 4 parça Kürdistan'ın birliğinin sağlanması ve Kürt halkının direnişinin ortaklaştırmasının önemine dikkat çekti.

Konuşmalardan sonra eylem sloganlarla sona erdi.