BM önündeki eylemciler: Kürdün nefretini kazanmaktan vazgeçin!

Efrîn için BM önündeki açlık grevi 4. gününde devam ediyor. Eylemde “Sessiz kalmak suça ortak olmaktır” denilerek, BM’ye ve uluslararası güçlere Efrîn için harekete geçme çağrısında bulunuldu.

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde BM’nin Türk devleti ve ona bağlı çetelerinin işgali altında bulunan Efrîn için harekete geçmesi talebiyle Pazartesi başlatılan açlık grevi dördüncü gününde devam ediyor. Eylemi yürüten grup arasında HDP Milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, gazeteci ve yazarlar da var.

‘BM SAVAŞ SUÇUNA ORTAK OLMA’

BM önündeki meydanda kurulan çadır etrafında açlık grevine devam eden eylemcilere her gün yüzlerce Kürdistanlı ve dostu da destek veriyor. BM önündeki meydan, “Efrîn’deki işgali durdurun”, “BM, NATO, AB sessiz Türkiye katlediyor”, “BM’nin Türk devletine karşı harekete geçmesini istiyoruz” gibi pankartlar ve YPG, YPJ ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile donatıldı. Açlık grevi eylemcileri ve destekçileri sık sık “Sessizlik suça ortak olmaktır”, “Her yer Efrîn her yer direniş” sloganları atıyor.

Eylemciler, Türk devleti ve çetelerinin işgali altında bulunan Efrîn için acilen harekete geçilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

'BM GERİ DÖNÜŞLERDE ROL ALMALI'

Eylem süresince yapılan konuşmalarda, Türk devletinin Efrîn’i işgali sonrasında Efrîn halkının kenti terk ettiğine dikkat çekilerek, halkın desteğe ihtiyacı olduğu vurgulandı. BM’nin Efrîn'i terk eden insanların geri dönmesinde rol oynamasının istendiği konuşmalarda, BM’nin hâlâ sessizliğini korumasının gelinen aşamada Kürtler açısından kabul edilemez olduğunun altı çizildi.

'ULUSLARARASI HUKUKUN İHLALİ'

Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’deki varlığının doğrudan uluslararası yasaların ihlali anlamına geldiğine vurgu yapan eylemciler, başta BM olmak üzere uluslararası hukukun koruyucusu niteliğinde kurumların yaşananlar karşısında sessiz kalmamasını istedi. BM’nin artık Efrin için somut adım atmasını isteyen eylemciler, “Daha çok sessiz kalarak Kürdün nefretini kazanmaktan vazgeçin” mesajı verdi.  

Açlık grevi eylemi BM önünde hep bir ağızdan atılan sloganlar eşliğinde devam ediyor.