Bonn'da uzun yürüyüş başladı

Tecride karşı ve açlık grevcileriyle dayanışma amacıyla Bonn'daki Kürdistanlılar da uzun yürüyüş başlattı.

Almanya'nın Bonn kentinde İmralı tecridine karşı ve açlık grevlerine destek amacıyla uzun yürüyüş yapılıyor. Yürüyüşe Bonn dışında Köln ve Düsseldorf'ta yaşayan Kürdistanlılar da katıldı.

Yürüyüş başlamadan bir konuşma yapan Die Linke Bonn Temsilcisi Jürgen Repschleger, Kürtlere dönük Türk devletinin baskılarının devam ettiğini, bu saldırıların Kürtlerin Rojava'da oluşturdukları paradigmayla da alakalı olduğunu söyledi. Repschleger ayrıca, HDP Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevinin büyük bir yankı uyandırdığını ve bu eylemin sonuç alacağına inandığını belirtti.

'AMED ZİNDANI HÂLÂ YOL GÖSTERİCİ'

Eylemde Med-Fed adına Ahmet Elmasi bir konuşma yaptı. Elmasi, şöyle konuştu: “Kürtler uzun soluklu bir mücadele yürüttü. Bu mücadele Amed zindanında filizlendi. Bugün yine Amed zindanı bize yol gösterdi. Leyla Güven şahsında yüzlerce tutsak bu direnişi büyütüyor. Bugün zindanlar başta olmak üzere Galler, Hewler, Strasbourg ve Hollanda'da bu direnişe ses var.”

Uluslararası kurumlara seslenen Elmasi, "Kürt halkının bu haklı mücadesine ses verin” dedi. Elmasi, devamla, "Leyla Güven'in, Önderliğimizin üzerindeki tecride dikkat çekmek istediği açlık grevi 92. gününde. Her an her şey olabilir, tüm halkımızı bu direnişe destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

Bonn'un merkezi yerlerinden geçen yürüyüşcüler, Bonn Avrupa Komisyonu'nun önünde basın açıklaması yaptı, kuruma da dosya sundu. Yürüyüş, yarın ise Köln'de saat 11:00'da Demokratik Toplum Merkezinin önünde başlayacak.