Botan: Gecikmeden bir heyet İmralı'ya gitmeli

HDP eski Milletvekili Lezgin Botan, "Leyla Güven'in talebi bütün Kürt halkının talebidir" diyerek, bir an önce tecridin kalkmasını, aksi takdirde daha karanlık dönemin yaşanacağını söyledi.

Almanya'nın Köln kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı ve direnişteki Leyla Güven'e destek için açlık grevi sürüyor.

HDP eski Milletvekili Lezgîn Botan, bugün öğlen saatlerine doğru Köln'deki açlık grevi çadırını ziyaret etti.

'LEYLA GÜVEN'İN SAĞLIĞI İYİ DEĞİL'

Botan, burada yaptığı açıklamada, "Leyla arkadaşın talebi bizim talebimizdir. Leyla arkadaş açlık grevinde tehlikeli bir sürece girdi. Çünkü sağlığı iyi değil ve bugün 35. gününe girdi" dedi.

Öcalan'ın tecrit edilmesinin, halkların taleplerinin de tecridi anlamına geldiğine dikkat çeken Botan, Kürtleri, insan hakları örgütlerini, barış yanlılarını, demokratları, 'seslerini yükseltmeye' çağırdı.

'ERDOĞAN KATLİAM POLİTİKALARI YÜRÜTÜYOR'

"Türkiye'de bugün diktatörlük iş başında. Diktatörlük bütün Ortadoğu üzerinde tehlikedir. Tayyip Erdoğan'ın politikaları katliam politikalarıdır" diyen Botan, şöyle devam etti:

"Türkiye zindanlarında Leyla Güven'in öncülüğünde kadın renginde başlayan direniş bütün Kürdistan ve Avrupa'ya yayıldı.

Leyla Güven'in sağlığı tehlikededir. Kürt Halk Önderi'nden uzun bir süredir haber alınamıyor. Yaklaşık üç yıldır avukat, doktor, ailesi veya Kürt halkı yaşamından haber alamıyor. O nedenle Leyla Güven'in talebi bütün Kürt halkının talebidir.

ULUSLARARASI KURUMLARA ÇAĞRI

CPT, AB kendi sorumluluklarını yerine getirmeli. Leyla Güven'in talebine sahip çıkmalıdır. Daha fazla gecikmeden bir heyet İmralı'ya gitmelidir. Ailesi ve avukatları bu heyetin içinde yer almalıdır.

Bu yapılmadığı takdirde Türkiye'yi ve Kürt halkını karanlık bir dönem bekliyor. Bu nedenle uluslararası kurumlar sorumluluklarını yerine getirmeli."