Son Dakika: Metîna’da 15 işgalci cezalandırıldı
GÖRÜNTÜLÜ

Bozkurtlar’ın yasaklanması talebiyle yürüyüş

Leipzig’de Bozkurtlar çetesinin yasaklanması talebiyle düzenlenen yürüyüşte “DİTİP camileri MİT bürosu görevi yapıyor, Ülkü Ocakları da Bozkurtlar’ın yuvasıdır” denildi. Eylemde Türk devletinin Kurdistan’a yönelik işgal saldırıları da kınandı.

BOZKURTLAR ÇETESİ

Almanya’nın Leipzig kentinde Türk devletinin yönettiği Bozkurtlar çetesinin yasaklanması talebiyle yürüyüş düzenlendi. Defend Kurdistan-Leipzig ve Leipzig nimmt Platz öncülüğünde “Faşizme Geçit Yok” şiarıyla Willy-Brand-Platz meydanında gerçekleştirilen yürüyüş, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı.

Eylemde Defend Kurdistan, Leipzig nimmt Platz, Young Struggle ve Zora adına açıklamalar yapıldı.
Açıklamalarda, “Türk istihbarat servisi MİT’in Almanya’da bulunan DİTİP camilerinde ve Ülkü Ocakları ismi ile açılan derneklerde örgütlendiği defalarca basına da yansıdı. Türk devletine bağlı çete grupları Almanya’da ırkçılığı yükseltip defalarca kriminal olaylar gerçekleştirdi. Tüm bunlara rağmen Almanya devletinin sessizliği kabul edilemez. DİTİP camileri MİT bürosu görevi yaptığı gibi Ülkü Ocakları da Türk devletinin çeteleri olan Bozkurtlar’ın yuvasıdır” denildi.

Eylemde Türk devletinin Kurdistan’a yönelik işgal saldırıları da kınandı. İşgalci Türk devletinin işlediği savaş suçlarına başta Almanya devleti olmak üzere Avrupa devletlerinin de ortaklık ettiği belirtilen açıklamalarda, Türkiye’ye silah satışlarının durdurulması ve Kürt katliamlarına ortak olunmaması istendi.

“Faşizmi Kıralım!, Stop! Erdoğan Faschismus” yazılı pankartların açıldığı eylemde “Stop Erdoğan Faschismus” ve “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları atıldı.