Britanya Demokratik Güçbirliği'nden Şiş'e ziyaret-YENİLENDİ

Galler’in Newport kentinde açlık grevinde olan Kürt aktivist İlhan Şiş’e ziyaretler sürüyor. Bugünkü ziyaretçiler arasında Alevi Federasyonu'nun da içinde yer aldığı Demokratik Güçbirliği kurumlarının temsilcileri vardı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Galler’in Newport kentinde 65 gündür açlık grevinde olan İlhan Şiş’i ziyaret eden Britanya Demokratik Güçbirliği bileşenlerinin temsilcileri, dayanışma duygularını iletti.

Şiş, ziyarettin kendisine moral ve güç verdiğini belirterek, kendisinin aynı zamanda bir Alevi-Kürt olarak bu direnişi sürdürdüğünü ifade etti.  

'YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ'

Şiş, şunları söyledi:

"Bir Alevi-Kürt olarak bu haksızlığa karşı sesimi yükseltiyorum. Muhakkak Kürt Özgürlük Hareketi bizim varlık sebebimizdir. Önder Apo’nun verdiği mücadele, Türkiye halklarına sunduğu barış perspektifi, her kesimin sahiplenmesi gereken projelerdir. Önder Apo halkların birlikte demokratik yaşamını esas alan bir mücadele veriyor. Bu açıdan baktığımızda Önder Apo üzerindeki tecrit ve izolasyon aynı zamanda Türkiye ve Ortadoğu’nun iç barışına dönük saldırılardır, savaşı ve soykırımı esas alan saldırılardır. Bu nedenle sürdürdüğümüz açlık grevleri aynı zamanda bir barış ve demokrasi amaçlı eylemdir. Pir Sultanlar'ın dediği gibi, 'dönen dönsün, biz dönmeyiz yolumuzdan' şiarıyla aslında biz bu eylemi yapıyoruz. Bu çerçevede bugün Britanya Alevi Federasyonu'nun da beni ziyaret etmesi güç ve moral vermiştir.’’

‘AÇLIK GREVCİLERİNİN TALEPLERİ BİZİM DE TALEBİMİZDİR’

Demokratik Güç birliği adına konuşan Britanya Alevi Federasyonu başkanı İsrafil Erbil “Leyla Güven'in başlattığı açlık grevi tüm politik tutsaklar üzerindeki tecridin kaldırılması için tüm topluma umut verdi. O topraklara barış ve kardeşlik gelmesi için verilen demokrasi ve özgürlük mücadelesi ile dayanışmak için bugün burada açlık grevi eylemini ziyaret ettik. Tecrit bir insanlık suçudur ve bu anlamda açlık grevi eylemcilerinin talepleri barıştan, demokrasiden, eşitlikten, kardeşlikten yana olan tüm herkes gibi aynı zamanda bizim de talebimizdir” dedi.

Türkiye'de rejime muhalif tüm kesimlere yönelik bir linç kampanyası yürütüldüğünü belirten Erbil, son günlerde Pir Sultan Abdal dernekleri üyelerine yönelik gerçekleşen tutuklamalara dikkat çekerek, tüm kesimlerin demokrasi ve eşitlik mücadelesini sahiplenmesi gerektiğini belirtti. Son olarak 2 Mart’ta Demokratik Güç Birliği öncülüğünde açlık grevi eylemlerine ve taleplerine sahip çıkmak amacıyla Londra merkezde geniş katılımlı bir yürüyüş düzenleneceğini belirten Erbil, en yakın zamanda eylemlerin sonuç vermesi ve tecridin kalkmasını umut ettiğini ifade etti.