Britanya Seçim Koordinasyonu kuruldu

Britanya’da faaliyet gösteren demokratik kitle örgütleri, inanç örgütleri ile köy ve yöre dernekleri Britanya Seçim Koordinasyonu’nu kurdu.

Kürt Halk Meclisi, Alevi örgütleri, Day-Mer, GİK-Der, Tohum Kültür Merkezi gibi çok sayıda demokratik kitle örgütü seçim çalışmaları için Britanya Seçim Koordinasyon Merkezi’ni kurdu.

Demokratik Güç Birliği’nin tüm bileşenleri ile katıldığı Seçim Koordinasyonu çalışmaları hızla başladı. Britanya Seçim Koordinasyonu, öncelikle Britanya’da yaşayan ancak seçmen kütüklerini Britanya’ya aldırmayanların kayıt olması için çalışma yürütecek. Koordinasyon, bu kapsamda öncelikle son dört yıl içerisinde 18 yaşını doldurmuş gençlerin ilk seçmen kayıtlarının yapılması, Britanya’da oy kullanacak seçmenlerin ise adres taşıma işlemlerini gerçekleştirmesi yönünde bilgilendirme çalışmalarına başladı.

ADRES İŞLEMLERİ

Seçmen kayıt işlemlerinin telefon veya e-devlet sistemi üzerinden yapılamayacağını anımsatan koordinasyon, adres beyanı işlemleri için Londra’da bulunan başkonsolosluğun 18 Mart Cumartesi ve 19 Mart Pazar günleri saat 10.00-16.00 saatleri arasında hizmet sunmaya devam edeceğini belirtti.

Adres beyanlarının 20 Mart ve 2 Nisan tarihleri arasında da Konsolosluğa bizzat giderek gerçekleştirilebileceğini belirten koordinasyon, Britanya'da yaşayan tüm halkı oylarını kullanmaya ve ülkenin geleceğinde sözleri söylemeye çağırdı.
Koordinasyon bileşeni kurumların derneklerinde 20 Mart ile 2 Nisan tarihleri arasında hem seçim kaydı kontrolü hem de adres beyan formlarının doldurulması hizmeti verilecek. Bu tarihten sonra ise halkın seçimlere katılması için çalışmalar yürütülmeye devam edilecek.

HALKA ÇAĞRI

Britanya’da yaşayan seçmenlerin sayısını toplumun gerçek temsiliyetini yansıtacak seviyeye çekmek isteyen koordinasyon, tüm halkı 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanabilmek için kayıtlarını yaptırmaya çağırdı.
Britanya Seçim Koordinasyonu’nun duyuru ve çalışmaları Instagram, Facebook Twitter ve TikTok üzerinden takip edilebilecek.

KOORDİNASYONDAKİ KURUMLAR

Britanya Seçim Koordinasyonu içerisinde bulunan kurum ve partiler şöyle:
"Göçmen İşçiler Kültür Derneği (Gik-Der), Britanya Alevi Federasyonu (BAF), Kürt Halk Meclisi, Alxas-Kom, Dersim-Der, El-Com, Tilkililer, Demircilikliler, Nurhaklılar Kültür Evi, Bozca-Der, Day-Mer, Tohum Kültür Merkezi, ADHK Britanya, Kırkısraklılar, Paz-Der, Kürecikliler, Tavlalılar Derneği, Koçgirililer, Essex Anadolu Merkezi, Türkiye İşçi Partisi (TİP)."