Brüksel ve Melbourne'da Türk devleti protesto edildi

Belçika’nın başkenti Brüksel ve Avustralya'nın Melbourne kentinde 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla yapılan bir mitingde Türk devletinin Rojava ve Kuzey Suriye’ye yönelik saldırıları kınandı.

Brüksel'de NAV-BEL ve YJK-B tarafından organize edilen miting Central tren garı önünde gerçekleşti.

Kürtler ve dostlarının katıldığı mitingde YPG ve YPJ bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları taşındı.

Mitingde, “Kahrolsun faşist Türk devletinin Kürdistan’daki barbar işgali” ve “Tecrit insanlığa karşı bir suçtur. İmralı’daki işkenceye son verin” yazılı pankartlar dikkat çekti.

1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle okunan bir bildiride, Türk devletinin Kobanê ve Girê Spî’ye yönelik saldırıları ve Öcalan’a uygulanan tecrit kınandı.

Avustralya'nın Melbourne kentinde de aynı amaçla bir eylem yapıldı. Victoria Kürt Toplum Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte Kürtler arası birlik çağrısı yapıldı. Etkinlik Çokkültürlülük binasında yapıldı. Tarih profesörü John Tully, Kürdistan için Avustralyalılar derneği koordinatörü Fionn Skiotis ve NAV-KURD adına Heval Herki, etkilikte konuşmalar yaptı. 

Türk devletinin Rojava ve Kuzey Suriye'ye yönelik saldırılarına da tepki gösterilen eylem, bir slayt gösterimi ile sonlandı.