Brüksel ve Mannheim’da Cumartesi annelerine destek

Cumartesi annelerinin 700. eylemine Brüksel'den de destek geldi. Place de la Monnaie'de bir araya gelenler, polisin bugünkü saldırısını protesto etti. Almanya’nın Mannheim kentinde de Cumartesi anneleri ile dayanışmak amacıyla eylem düzenlendi.

Cumartesi annelerinin 700’üncü eylemi ile dayanışmak ve Türk devlet güçlerinin saldırılarını protesto etmek amacıyla Brüksel ve Mannheim’da eylem düzenlendi.

BRÜKSEL

Cumartesi annelerinin 700 eyleminde buluşma çağrısı, Belçika'nın başkenti Brüksel'de de yanıt buldu. HDK Belçika'nın çağrısıyla Place de la Monnaie'de bir araya gelen kitle, polisin bugünkü saldırısına da tepki gösterdi.

Bir saat süren oturma eylemi sırasında kayıp yakınlarının fotoğrafları taşındı.

Fransızca ve İngilizce yapılan konuşmalarda, kaybetmenin devlet politikası olduğu belirtilirken, Türkiye'de kayıplara karşı verilen mücadele anlatıldı.

AKP'nin kayıpların akıbetinin açıklanması için bugüne kadar hiçbir adım atmadığı belirtildi.

Cumartesi annelerine yönelik polis saldırısına tepki gösteren kitle, Cumartesi annelerinin adalet ve hakikat mücadelesinin yanında olduklarını vurguladı.

Eylem sırasında zaman zaman faşistlerin provokasyon girişimleri oldu.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde de Kürt sol ve sosyalist kadın hareketlerinin organizesiyle Cumartesi anneleri ile dayanışmak amacıyla eylem düzenlendi.

Mannheim Wasserturm'da saat 17.00' de bir oturma eylemi düzenlendi ve bir basın açıklaması yapıldı.

Pankart ve kayıpların fotoğraflarının taşındığı eylemde sık sık, “Katil devlet hesap verecek”, “Annelerin öfkesi zalimleri devirecek” sloganları atıldı.

Eylemde Ronahi-Berivan Kadın Meclisi, Die Linke, Yeni Kadın, SKP ve birçok kurumun mesajları da okundu.

Cumartesi annelerinin asla yalnız olmadığı ve mücadelelerine desteğin süreceği mesajı verilen konuşmalar ardından Cumartesi annelerine ilişkin şiirler okundu, şarkılar seslendirildi.