Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

CDK-F’den Düsseldorf yürüyüşüne çağrı

“Ülkemizi savunmanın tek yolu direniştir” diyen CDK-F, Fransa’da yaşayan tüm Kürdistanlıları, Fransız dostlarını Düsseldorf’ta “Kürdistan’ı Savun” şiarıyla yapılacak yürüyüşe çağırdı.

CDK-F, “TC işgaline karşı “Kürdistan’ı Savun” şiarı etrafında, direniş ve kesintisiz mücadele ruhuyla Düsseldorf’ta buluşalım” dedi.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), 25 Haziran’daki Düsseldorf yürüyüşüne güçlü katılım çağrısı yaptı.
CDK-F’nin açıklaması şöyle: “Avrupa’daki Kürdistan halkının ve dostlarının 25 Haziran günü Düsseldorf’da buluşma çağrısını, çok anlamlı ve içerisinde bulunduğumuz tarihsel süreç açısından çok önemli buluyoruz. Düsseldorf’ta bir araya gelmek, direniş ruhu ile haklı mücadelemizin haklı taleplerini haykırmak bugünlerde birçok politikayı etkileyebilecek, dönüştürebilecek bir etkiye sahip olacak.
İşgalci, faşist Türk devletinin Başûrê Kürdistan ve Rojava’da yürüttüğü işgal saldırılarında yerleşim yerler tahrip edilirken, çocuk ve kadınlar katledilirken bunu sessizce izlemek, sessizce ölmek ve boynunu işgalcinin bıçağına yatırmak anlamına gelir. Diktatör Erdoğan ve kimyasalcı katil Türk ordusunun saldırılarına dur deme vakti gelmiş ve geçmektedir. Bu katliamlar yürütülürken sessiz kalınamaz, izleyici durumunda beklenemez. Hepimiz vicdan, onur ve haysiyetin gereklerini yerine getirmekten sorumluyuz. Bu açıdan seferberlik ile hareket içerisinde bulunmamız, varlığımızı ve ülkemizi savunmanın tek yoludur. Yol direniş, zaman harekete geçme zamanıdır.
Bizler de CDKF olarak Fransa’da yaşayan tüm Kürdistanlıları, Fransız dostlarımızı, sol-sosyalist-demokrat çevreleri ve insanlık vicdanı taşıyan tüm bireyleri Düsseldorf’ta “Kürdistan’ı Savun” şiarı etrafında toplanmaya ve direnişe geçmeye çağırıyoruz.”