Cenevre, Bern ve Dranc’de Kobanê’ye saldırılar protesto edildi

Türk devletinin Kobanê ve Gire Spî’ye yönelik saldırıları İsviçre’nin Bern ile Cenevre ve Fransa’nın Drancy kentlerinde düzenlenen eylemlerle protesto edilirken, alanlara çıkma çağrısı yapıldı.

İsviçre’nin Cenevre ve Bern kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, İşgalci Türk devletinin Kobanê ve Gire Spî’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

CENEVRE

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Merkez binası önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, buradan Plainplais’ye kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca “Türkiye Kürtleri katlediyor BM susuyor”, “Terörist Erdoğan”, pankartları ve dövizleri taşıyan Kürdistanlılar, sık sık Türk devleti aleyhine sloganlar attı.

Yürüyüşün ardından yapılan Fransızca ve Kürtçe olarak yapılan açıklamada, Türk devletinin saldırılarına dikkat çekildi. “DAİŞ’e karşı savaşan Kürtler, bugün hedef haline getiriliyor ama dünya sessiz” denilen açıklamada, uluslararası güçlere ve BM’ye tepki gösterildi. Avrupa’daki Kürdistanlıların bu süreçte alanlarda olması gerektiği çağrısı yapılan açıklamada, Türk devletinin saldırılarının ortaya konulacak direniş ruhuyla durdurulabileceğinin mesajı verildi. Eylem yapılan açıklamanın ardından atılan “Terörist Erdoğan” sloganalar ile sonlandırıldı.

BERN

Bern’de merkez tren garı önünde bir araya gelen Kürdistanlılarda, Türk devletinin Kobanê ve Gri Spî’ye yönelik saldırılarını protesto etti. PKK, YPG, YPJ bayrakları ve Öcalan posterlerinin taşındığı eylemde, sık sık “Terörist Erdoğan”, “İşgalci Türk ordusu Kobanê’den defol” sloganları atıldı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Türk devletinin saldırılarına dikkat çekilirken, uluslararası kamuoyuna yaşananlar karşısında sessiz kalmama çağrısı yapıldı.

DRANCY

Fransa’nın Drancy kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger üyeleri işgalci Türk devletinin Kobanê ve Girê Spî'ye yönelik saldırılarını bir yürüyüş ile protesto edildi.

Fransızca "Faşist Türk devleti Kürdistan'dan defol" pankartının taşındığı yürüyüşte "Kobanê faşizme mezar olacak" ve "Biji Serok Apo" sloganları atıldı. Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından Tevgera Ciwanên Şoreşger adına söz alan bir aktivist, Kobanê’de saldırılar sona erene ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürleşene kadar Kürt gençlerinin olarak alanlarda olacağını söyledi.

Konuşmalardan sonra Drancy belediyesine doğru yürüyüşe geçen gençler, eylemi sloganlarla bitirdi.