Cenevre'de BM önündeki açlık grevine polis baskısı

Cenevre Polisi, aralarında seçilmişlerin de olduğu çok sayıda kişinin Efrîn için BM önünde başlattığı açlık grevine son verilmesi için baskı yapıyor. 

Cenevre Polisi, Türk devleti çetelerinin Efrîn’i işgal etmesine tepki göstermek ve BM’nin harekete geçmesini talep etmek amacıyla seçilmişlerin ve onlarca kişinin Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi önünde başlattıkları açlık grevinin bitirilmesini istedi. 

Geceyi de BM önünde geçirmek isteyen açlık grevi eylemcilerinin talebini kabul etmeyen Cenevre Polisi, açlık grevi eyleminde olan seçilmişlerin ve yaklaşık iki yüz kişinin dağılmasını istiyor.

Polisin bu talebini kabul etmeyen eylemciler, attıkları sloganlar eşliğinde eylemlerine devam etmekte ısrar ederken, BM önünde toplanan polis ise eylemcilere saldırı hazırlığı yapıyor. 

Açlık grevine girenler isimleri şu şekilde:

HDP Muş Eski Milletvekili HDK-Avrupa Sözcüsü Demir Çelik, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Cizre Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret, Karakoçan Belediye Eşbaşkanı Burhan Kocaman, Suruç Belediye Eşbaşkanı Orhan Şansal, Sur Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Şık Barut, Londra Harıngey Belediyesi Başkanı Aligül Özbek, Futbolcu Deniz Naki, Gazeteci Filiz Kocali, Gazeteci Ahmet Nesin, HDK’dan Feyzullah Tunç.

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin işgali altında olan Efrîn için Birleşmiş Milletler'in (BM) harekete geçmesi talebiyle başlatılan açlık grevi eylemine ayrıca 50’yi aşkın kişi daha destek veriyor. Bunlar Kürtler ve Kürt dostlarından oluşuyor.