GÖRÜNTÜLÜ

Cenevre'de Newroz kahramanları anıldı, gerilla selamlandı

Cenevre'de Newroz kahramanları anıldı, halka müjde veren gerilla selamlandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik sürdürülen mutlak tecridi kırmak için İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) önündeki oturma eylemi sürüyor. Her çarşamba 'Dem dema azadiyê' hamlesi kapsamında süren oturma eyleminde bu hafta Newroz'un ölümsüz kahramanları anılırken bugün sabah saatlerinde PKK'nin Kürt halkı ve dostlarına yollamış olduğu müjdeli haber selamlandı.

Kurdistan Özgürlük Mücadelesi'nde Mart ayında şehit düşenleri anarak eylem komitesi adına konuşan Mustafa Altunbaş, Kürt halkının dört parça Kurdistan ve Avrupa dahil bulunduğu her alanda direniş sergilediğini söyledi.

Altunbaş'ın ardından Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-Ge) Eşbaşkanı İbrahim Yüksel söz aldı.  Mazlum Doğan'larla başlayıp  Sema Yüce, Nilgün Yıldırım, Zekiye Alkan ve Rahşan Demirel'lerle devam ederek Newroz ateşini bedeniyle gürleştiren kahramanları anan Eşbaşkan Yüksel, halkın Newroz'unu selamladı.

Son dönemde Medya Savunma Alanları'nda  yaşanan gelişme ve başarıların Kürt halkı ve dostlarında büyük heyecanla karşılandığını dile getiren Yüksel, "10 Ekim 2023'te Kürt halkının dostalarının startıyla dünyanın dört bir yanından halkların sahiplendiği 'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm' hamlesi kararlılıkla sürdürülmektedir. Türkiye cezaevlerinde sürdürülen açlık grevi eylemlerini bu anlamıyla selamlıyoruz. Sürdüren direnişle bugün bu hamle bir üst aşamaya geçmiştir. Bizler bulunduğumuz her alanda mücadeleyi daha fazla büyüterek başarıya ulaştıracağız" diye konuştu.

Eylemde bu akşam saat 18.00'de yapılacak Newroz kutlamasına katılım çağrısında bulunuldu.