Cenevre’deki oturma eyleminde 24 Temmuz yürüyüşüne çağrı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması ve özgürlüğünün sağlanması amacıyla Kürdistanlıların Cenevre’deki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

Oturma eylemi 25 Ocak'tan bu yana her çarşamba günü BM Ofisi önünde kurulan çadır etrafında gerçekleşiyor.,

Burada kurulan bilgilendirme standında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigmasının anlatıldığı Demokratik Konfederalizm, Demokratik Ulus, Kadın Devrimi, Savaş ve Barış'ın yer aldığı Fransızca kitaplar İsviçrelilere dağıtılıyor.

Bu haftaki oturma eylemi, 14 Temmuz Amed zindan direnişçileri, 19 Temmuz Rojava Devrimi sırasında şehit düşenler ve 20 Temmuz Suruç’ta katledilen 33 düş yolcusu şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Cenevre Demokratik Kürt Toplumu (CDK) Eşbaşkanlık Divanı adına Salih Sağlam yaptığı konuşmada “Birleşmiş Milletler ve uluslararası kurumlar asli görevlerini yerine getirerek başta gerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde süren tecridin kırılması gerekse Türkiye cezaevlerinde tecridin sonlandırılması istemiyle açlık grevlerini sürdüren tutsakların taleplerinin bir an önce karşılanması için Türk devletine yaptırım uygulamakla yükümlüdür” dedi.

Sağlam şöyle devam etti: “Ve bu devletlerin desteği ve suskunluğundan güç alan Türk devletinin Kürdistan'a ve Kürt halkına yönelen işgal ve soykırım saldırılarına karşı bizler  ‘Tecride, işgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina! Dem dema azadiyê ye’ hamlesine sahip çıkacağız mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Konuşma ardından Kürdistan'ın parçalanmasını sağlayan Lozan antlaşmasının 98'inci yıldönümü olan 24 Temmuz Cumartesi günü yapılacak kitlesel protesto yürüyüşüne katılım çağrısı yapıldı.