Cenevre eylemcileri: 17 Şubat’ta ‘Güneşimizi karartamazsınız’ diyeceğiz

Cenevre eylemcileri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için hafta sonu Almanya’nın Köln kentinde düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.

İsviçre'nin Cenevre kentinde 25 Ocak 2021'den bu yana her çarşamba Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü talebiyle gerçekleştirilen oturma eylemi sürüyor. Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde gerçekleştirilen bu haftaki eylemde oturma 25 yıl önce Abdullah Öcalan’a yönelik devreye konulan uluslararası komplo protesto edildi. Eylemde 17 Şubat’ta "Güneşimizi karartamazsınız" şiarıyla Almanya'nın Köln kentinde gerçekleştirilecek merkezi yürüyüş ve mitinge katılım çağrısı yapıldı. 

Eylemde konuşan Rıza Çetinkaya, uluslararası komplonun devamı olarak Abdullah Öcalan’a tecrit uygulandığını ifade ederek, "Kürt halkı bir kez daha iradesine sahip çıkarak bu işkence sistemini yıkacaktır” dedi. "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" hamlesini Kürt halkının birliğini açığa çıkarılarak zafere taşıyacaklarını ifade eden Çetinkaya, “17 Şubat Köln eyleminde irademize sahip çıkarak milyonların talebine ses olacağız. Bu anlamıyla başta yurtsever halkımız ve dostlarımız olmak üzere tüm demokrasi çevrelerini Köln eylemine çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

İsviçre Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) adına eyleme katılan Songül Çelik de Kirmanckî yaptığı konuşmada 15 Şubat komplosuna tepki göstererek 17 Şubat Köln yürüyüşüne katılım çağrısında bulundu.

Yapılan konuşmalar sonrası oturma eylemine devam edildi.