GÖRÜNTÜLÜ

Cenevre ve Bern’de ırkçı saldırılara karşı Kürtler alanlara çıktı

Belçika’nın Leuven kentinde Newroz kutlaması ardından dönen ailelere yönelik Türk grupları tarafından gerçekleştirilen ırkçı saldırı sonrası İsviçre’nin Cenevre ve Bern kentlerinde Kurdistanlar alanlara çıktı.

BELÇİKA'DA FAŞİST SALDIRI

TCŞ (Tewgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Jinen Ciwanên Tekoşer) çağrısıyla Cenevre merkez tren istasyonu içerisinde bir araya gelen Kurdistanlılar gerçekleşen ırkçı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

TCŞ Üyesi Botan Cizîr açıklamasında şu şekilde konuştu: “Bildiğiniz üzere bugün akşama doğru Nevroz kutlamasından dönen Kürt ailemize alçakça bir saldırı girişimi oldu. Türk ırkçı faşistler  Kürt ailemize saldırıda bulundu. Cizre bodrumlarda nasıl halkımızı ailelerimizi yaktılarsa Belçika’daki saldırı girişiminde de ailemizi yakmaya çalıştılar. Bu yapılan alçakça saldırıyı sert bir şekilde kınıyoruz.  TCŞ Cenevre gençleri olarak bu saldırıyı kınıyoruz Kürt gençleri olarak ailemize sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

Yapılan açıklana sonrası eylem yapılan yürüyüşle sonlandırıldı.

BERN

Bern kentinde de acil eylem çağrısıyla şu saat itibariyle alanlara çıkan Kurdistanlılar ırkçı saldırıyı protesto ediyor.

Bahnhofplatzta düzenlenen açıklamada “Leuven kentinde düzenlen Newroz kutlamasının ardından Heusden-Zolder kasabasından konvoy halinde geçen Kürtlere yüzlerce faşist Türk saldırıda bulundu. Dünden  bugüne kadar halkımıza her alanda ırkçı saldırıda bulunan faşist Türk  devletine sesleniyoruz. Bu yaşanan saldırıya karşı Kürt gençleri olarak sessiz kalmayacağız. Bu temelde tüm Kurdistan gençliğini alanlara akmaya çağırıyoruz” denildi.

Yarın İsviçre’nin bir çok merkezinde alanlara çıkacak olan Kurdistanlılar gerçekleşen ırkçı saldırıyı protesto edecek.