Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Cenevre ve Bern’de tecrit protestosu

İsviçre’nin Cenevre ve Bern kentlerinde açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla eylem düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile DTK Eş Başkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevleriyle dayanışma anacıyla İsviçre’nin Cenevre, Bern kentlerinde eylemler gerçekleştirildi.

CENEVRE

Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısıyla Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi önünde bir araya gelen Kürdistanlılar burada bir yürüyüş gerçekleştirdi.

“Leyla Güven 7 Kasım 2018 tarihinden beri Öcalan’a yönelik tecride karşı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde” pankartının açıldığı yürüyüşte Öcalan posterleri ve PKK bayrakları taşındı. Fransızca “Yaşasın zindan direnişi”, “Leyla Güven onurumuzdur”, “Biji Serok Apo” sloganlarının atıldığı eylemde bildiriler dağıtıldı. Leyla Güven, Hewlêr, Galler, Strasbourg, cezaevleri ile Avrupa ülkelerinde sürdürülen açlık grevlerine dikkat çekilen eylemde başta Birleşmiş Milletler ve CPT olmak üzere uluslararası kurumların tecride yönelik suskunlukları protesto edildi.

Yürüyüş Mont - Blanc Alanında sonlandırılırken burada bir miting gerçekleştirildi. Cenevre Kürt Toplum Merkezi adına bir konuşma yapan Salih Sağlam “Leyla Güven başta olmak üzere tecride karşı açlık grevinde bulunan direnişçilerin talepleri karşılanınca kadar kesintisiz eylemlerle her gün alanlarda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından eylem sonlandırıldı.

BERN

İsviçre’nin başkenti Bern’de ise Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından Bahnhofplatz’daki Heilig Geist Kirche kilisesi önünde açlık grevi direnişçilerine destek amaçlı akşam saatlerinde bir eylem gerçekleştirildi.

“Leyla’nın sesine ses ol, karanlığa bir ışıkta sen yak” şiarıyla kilise önünde açlık grevi direnişçilerine destek amaçlı düzenlenen eylemde çerağlar yakıldı.

FEDA İsviçre temsilcisi Songül Çelik burada “Sen de karanlığa bir çıra yak, duruşun karanlığa çıra olsun” diyerek başladığı konuşmasında Leyla Güven başta olmak üzere bedenini ölüme yatıran canlar için mücadeleyi yükseltmeli ve ölüme yatan canları yaşatmak için daha çok ses çıkarmalıyız” dedi.

Demir’in konuşmasının ardından eylem sonlandırıldı.