Ciwanên Azad: Her yeri direniş alanına çevirmeliyiz

Ciwanên Azad Koordinasyonu yazılı açıklama yayınlayarak, gençleri Efrîn için her yeri direniş alanına çevirmeye çağırdı.

Ciwanên Azad Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamada, “Tüm Kürdistanlı, enternasyonal ve kendisine devrimciyim diyen gençlere” seslendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Efrîn faşist TC devleti ve onunla işbirliği içerisinde olan devletlerce işgal girişi uygulanmaktadır. Efrîn’de sivil halka yönelik katliam, soykırım girişimleri yapılıyor. Bizler devrimci, enternasyonal, Kürdistanlı gençler olarak, kesintisiz bir şekilde alanlara çıkıp, tüm dünyayı özelde Avrupa’yı Efrîn için direniş alanlarına dönüştürelim.”

“Kritik ve tarihi bir süreçten geçmekteyiz” diyen gençlik örgütü, “Efrîn direnişi 51. gününde devam etmektedir. İşgalci saldırılar artık Efrîn merkezini hedeflemektedir. Efrîn çevresinde ki büyük devrimci halk mücadelesi, artık kent merkezinde de büyük bir devrimci halk savaşı ile direnişe başlamıştır. İşgalci Türk devleti Efrîn’de halkımıza karşı tüm dünyanın gözü önünde vahşi katliamlar yapmak istemektedir” dedi.

devamla şöyle denildi: “Kürdün yokluğu üzerine kurdukları ideolojilerini devam ettirmektedirler. Bunun için Efrîn merkezini savaş uçakları, havandan ve karadan top atışlarıyla bombalayarak, sivil katliamları daha da büyütmektedirler. Halkın iradesini kıramayan TC faşizmi yoğun hava saldırıları gerçekleştirerek büyük katliamlar yapmaktadır. Efrîn’de tüm Kürdistan ve insanlık karanlığa boğulmaya çalışmaktadırlar.

Batılı ülkelerin sessizliğine tepki gösteren Ciwanên Azad, şunları ifade etti: “Tüm Kürdistan gençliği, kadınları ve halkı biliyor ki faşist Türk devletinin Kürdü yok etme üzerine dikilen iktidar gerçekliği gözler önündedir. Kürt halkını, kimliğini yok etmek, yerinden yurdundan ederek Kürdistan’ı daha da karanlığa boğmak istemektedirler. Her türlü savaş araçlarıyla halkımızı inkar eden, hatta katliamla cevap veren ve bunu açıkça yapan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Şunu da çok iyi bilmeliyiz ki Kürdün düşmanı sadece TC faşizmi ve onun DAİŞ temsilcisi olan Erdoğan değildir. Tankı, topu ile işgalcilerle iş birliği içerisinde olan tüm devletler Kürt halkını katletmek istemektedir. Rusya bu işgalin önünü açmıştır. Diğer tüm devlet güçleri de Efrîn endeksli Kürdün kanından beslenircesine kirli pazarlıklar yapmaktadırlar. Özellikle ABD ve AB bunun öncüleri konumundadır. Almanya devleti de bunun en açık yüzü olmaktadır. BM’nin sessizliği de bunu göstermektedir. Efrîn işgal saldırısı bugün artık en kritik aşamaya ulaşmıştır. 50 gündür yaptığımız tüm çağrılara rağmen başta Avrupa devletleri ve kurumları sessizliklerini korumuşlardır.”

‘GENÇLER AYAĞA KALKMALI, HER YERİ DİRENİŞ ALANINA ÇEVİRMELİDİR’

Ciwanên Azad, gençlere şu çağrıda bulundu: “Bunun için tüm gençliğe çağrımız şudur ki artık şu andan itibaren her alanı kriz alanlarına çevirerek bulunduğumuz yerleri serhildan alanlarına çevirmeliyiz. Almanya’da, Fransa’ya, Fransa’dan İsviçre’ye, Belçika’dan Hollanda’ya Avrupa’nın her şehrinde her türlü meşru eylemselliğimizi ortaya koyarak, meydanlara akmalı, işgal duruncaya kadar her yeri Efrîn’e çevirmeliyiz. Bu temelde Avrupa’da yaşayan gençlere şunu diyoruz, ‘Dün erken, yarın geç, bugün tam zamanıdır’, SERÎ HILDE ruhuyla bu tarihi süreçte, bu tarihi direniş karşısında nerde olursak olalım alanlara akarak, bu direnişin öncüsü olalım. Çiyagerler’in, Harunlar’ın, Axinler’in, Avesta’ların ve Efrîn direniş şehitlerinin bize bir kez daha gösterdikleri direniş ruhunu unutmayalım ve bu ruhla alanlara akalım, Önder Apo’nun etrafında kenetlenelim ve mücadeleyi büyütelim.”