Ciwanên Azad: Provokasyonlara karşı duyarlı olalım

Ciwanên Azad Koordinasyonu Avrupa’da gerçekleştirilen Efrîn eylemlerinin haklılığına dikkat çekerek, Avrupa’da yaşayan Kürdistan halkını ve gençliğini AKP ve MİT elemanlarının provokasyonlarına karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan Ciwanên Azad Koordinasyonu, “Kürdistan gençliği ve enternasyonal gençlik Avrupa’da oluşan kamuoyu desteğini daha da güçlendirecek meşru-demokratik eylemselliklerini sürdürmelidir. Özellikle bu konuda provokatif, kaynağı belli olmayan açıklama ve çağrılara karşı duyarlı olunmalı, dikkat edilmelidir” dedi.

Ciwanên Azad Koordinasyonu açıklaması şöyle:

“Ciwanên Azad olarak daha önce de yayınladığımız açıklamalarımızda Efrîn halkına yönelik saldırıları ve buna karşı nasıl eylem çizgisinin esas alınacağını belirmiştik. Efrîn direnişini sahiplenme temelinde gençliğin tüm alanları meşru eylemlerle direniş alanlarına çevirme, çağrılarımız olmuştur. Şimdiye kadar Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad adına yapılan tüm eylemsellikler meşru temelde kalmış, Efrîn direnişinin haklılığını Avrupa kamuoyuna duyurmada önemli bir etki yaratmıştır. Bundan sonraki süreçte Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad’ın tüm eylemleri ve etkinlikleri bu çerçevede devam edecektir. Kürdistan gençliği ve enternasyonal gençlik bu temelde Avrupa’da oluşan kamuoyu desteğini daha da güçlendirecek meşru-demokratik eylemselliklerini sürdürmelidir. Özellikle bu konuda provokatif, kaynağı belli olmayan açıklama ve çağrılara karşı duyarlı olunmalı, dikkat edilmelidir.

Alman devletinin işgalci Türk devleti ile işbirlikçi politikası temelinde Avrupa’da yaşayan halkımızın özgürlük mücadelesini kriminalize etme politikası son günlerde daha da yoğunlaşmıştır. Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad olarak bu tür karalamalara karşı cevabımız örgütlülüğümüz ve meşru eylemselliğimiz olacaktır. Bu konuda Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı gençler meşru eylemselliklerini Avrupa kamuoyunun desteğini daha da büyütecek zenginlikte ve yaratıcılıkta gelişmelidir. Direnişin öncüsü olmalıdır.”