Creil kentinde Birlik Cem’i

Fransa’nın Creil kentinde çok sayıda pir ve Kızılbaş Alevilerin katılımı ile Birlik Cem’i yapıldı.

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ve KCDK-E Başkanlık Divanı üyesi Murat Ceylan’ın yanı sıra 100’ü aşkın Kızılbaş Alevi’nin katılımı ile Birlik Cem’i yapıldı. Birlik Cemi’ni Derviş Cemal Ocağı Pirlerinden Pir Ali Rıza Yağmur topladı.

Pir Sultan Alevi Dergahı üyelerinin da katıldığı Cem’de gülbanglar okunurken, Rehber, Gözcü, Çereağcı, Zakir, Ferraş, Sakka, Kurbancı, Pervane, Peyk, İznikçi ve Bekçi Rızalık aldı ve 12 hizmet yerine getirildi. Cem’de semah edilip, Pir Sultan, Hatay ve Kul Himmet’ten de deyişler söylendi.

Cem’de, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Siirt Milletvekili Besime Konca, KCDK-E Divan Üyesi Murat Ceylan, Paris ve Normandiya Pir Sultan Dergahı Eşsözcüleri Hüsniye Küçükkeleş ve İsmail Demirdelen ile Fransa Demokratik Alevi Koordinasyonu (FEDA) üyesi Aleviler de yer aldı.

Pir Rıza Yağmur’un gülbangları eşliğinde yapılan Cem’de Yağmur Kerbela Olayı’nı anlatırken, Alevilerin içinden geçtiğimiz süreçte siyasi ve yaşamsal olarak Kerbela’daki su arayışının sürdüğünü söyledi.

Alevilerin farklı kutuplara itilmek istendiğine dikkat çeken Pir Yağmur, “Özellikle alevi kanaat önder ve yöneticilerinin bu süreçte birlik içinde davranması gerekiyor” dedi.

Geç saatlere kadar semahlarla süren Cem, lokmaların dağıtımıyla sona erdi.