Darmstadt'ta şehit anması

Şehit gerillalar Murat Özdemir ile İsmet Er için Almanya Darmstadt'ta anma etkinliği düzenlendi.

Şırnak’ta 10 Eylül 2018 tarihinde Türk devleti ile çıkan çatışmada şehit düşen Almanya katılımlı HPG gerillası Murat Özdemir (Avareş Erdal) ve İsviçre katılımlı HPG gerillası İsmet Er (Dijwar Agir) için Almanya'nın Darmstadt kentinde anma etkinliği düzenlendi.

Şehit Aile Kurumu KOMAW tarafından yapılan etkinlik, Darmstadt DTKM salonunda 100 dolayında Kürdistanlının katılımıyla başladı.

'NORMAL BİR ÖLÜMLE BİR TUTMAMALIYIZ'

Anma etkinliğinin açılış konuşmasını KOMAW adına Şenge Kahraman yaptı. Kahraman, "Şehitler için konuşmak bizler için çok ağır yüktür. Benim de oğlum şehit. Özgürlük savaşçılarımız bir amaç uğruna şehit düşüyor; onları onun için normal bir ölümle bir tutmamalıyız" dedi.

'PKK'YE ÖMÜR BİÇENLER YOK OLDU, PKK MİLYONLARA ULAŞTI'

Kürt Kadın Hareketi adına ise Zozan Serhat bir konuşma yaptı. Serhat, şunları söyledi: "PKK hareketi bir halk hareketi, şehit partisidir. Her iki arkadaşımız Avrupa'dan katıldı.Onlar da isteseydi burada kalıp her kez gibi bir hayat yaşardı. Ama onlar Kürdistan özgürlük dağlarını seçtiler. PKK hareketinin bugünlere gelmesi şehitlerimizin bizlere bırakmış olduğu mücadele sayesindedir. Milyonlara ulaşmış bu mücadeleyi bitirmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışan Türk devleti, her seferinde PKK'ye ömür biçti ama yok olan hep kendisi oldu; PKK milyonlara ulaştı."

'UMUDU YİTİRİRSEK HER ŞEYİ YİTİRİRİZ'

Şehit Murat Özdemir'in ağabeyi Nadir Özdemir de anmaya katılanlara teşekkür etti. Ağabey Özdemir, "Umudumuzu yitirirsek her şeyimizi yitirmiş oluruz. Avareş Erdal'ın ağabeyi de 1994'te Gabar bölgesinde şehit düştü, o da ağabeyinin bıraktığı yerden mücadeleyi devam ettirdi. Şehit ailesi olmak bizler için gurur vericidir. Onların mücadelesini de biz devam ettireceğiz" diye konuştu.

'ÖZGÜRLÜĞE KADAR BEDEL ÖDEYECEĞİZ'

İsmet Er’in babası Necmettin Er ise kendilerini yalnız bırakmayan herkesi selamlayarak, “Şehit oğlum sadece benim şehidim değil. Oğlum halkının şehididir. Özgürlük için bedel ödemek gerekiyor. Özgür olana kadar bedel ödemeye devam edeceğiz” dedi.

'TECRİDE KARŞI HERKES EYLEMDE OLMALI'

Strasbourg'da açlık grevini sürdüren KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç da etkinliğe telefonla bağlandı. Şehitleri anan Koç, "Tecridi kırabilmemiz için yaşamın her alanını mücadele sahasına çevirmemiz lazım. Tecride karşı sessiz kalmak, bir şey yapmamak tecridi onaylamak demektir. Bunun için her 'ben Kürdüm' diyen eylemsellik içinde olmalıdır "diye konuştu.