Defend Rojava ulusal birlik için alanlara çağırdı

Defend Rojava Platformu, ulusal birlik çağrısında bulunarak, 5-6-7 Aralık'taki etkinlik ve yürüyüşlere davet etti.

Kürt, Süryani-Keldani, Hıristiyan, Ermeni, Êzidî, Alevi, Müslüman, kadın ve gençlik temsilcileri tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, Türk devletinin işgalci saldırılarına dikkat çekildi.

'BİRLİK HER TÜRLÜ ÇIKARDAN DAHA ÖNEMLİ'

Türk devletinin savaş kurallarına da aykırı olarak saldırdığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halkımız da dünyanın her yerinde ulusal seferberlik ruhu ile sokağa çıkarak hem direnişe destek verdi hem de ulusal birlik çağrısını haykırdı. Halkımız Türk devletinin mallarını boykot ederek anlamlı bir ulusal tutum geliştirdi. Kürt medyası bir bütün olarak işgale karşı tutum aldı ve birlik çağrılarına sesini kattı. Kürt halkının dostları bizi bu direnişimizde destekledi ve bir an önce birliğimizi kurmamız için çağrılarda bulundu. Kürt sanatçı ve aydınlar da tarihi bir sorumluluk alarak harekete geçtiler ve tüm partilere ulusal birlik çağrısı yapıyorlar.

Ulusal Birlik, her türlü parti çıkarından ve politikasından daha önemlidir ve acildir. Tüm Kürt siyasi partileri ve örgütleri bu gerçeği görerek farklılıklarını ve dar siyasetlerini bir yana bırakarak ulusal fedakârlık yapmalı ve bugünden tezi yok bir araya gelmelidir. Tehlikelerin ve fırsatların bu kadar iç içe yaşandığı bu tarihi dönemde herkese ve kesime büyük ve tarihi sorumluluklar düşmektedir."

'5-6-7 ARALIK'TA ALANLARA'

Defend Rojava, "alanlara çıkıyoruz" mesajı vererek, şunları ifade etti:

"5-6 Aralık'ta Lozan`dan Cenevre`ye Kürdistanlı parti, kurum temsilcileri, aydın ve sanatçıların katılımıyla basın açıklaması, yürüyüş, seminer ve konser etkinliklerini kapsayan iki günlük program hayata geçirilecektir.

Yine 7 Aralık'ta tüm ülke ve eyaletlerde ulusal birlik yürüyüşleri yapılacaktır. Kürtlerin yaşadığı her yerde bu yürüyüşün hazırlıklarını yerellerde oluşturulan ortak ulusal birlik komiteleri yapacaktır. Bu yürüyüşlere tüm halkımızı ve siyasi partileri katılmaya çağırıyoruz."