Den Haag’da açlık grevi direnişçileriyle dayanışma etkinliği

Hollanda’nın Den Haag kentinde açlık grevi direnişçileri ile dayanışma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe AP Türkiye Raportörü Kati Piri de katılarak bir konuşma yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kaldırılması talebi ile DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevi direnişine Hollanda’nın Den Haag kentinden dahil olan Hüseyin Yıldız ile Hasbi Çakıcı’nın eylemi sürüyor.

Den Haag’da dün, açlık grevi direnişçileri ile dayanışmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Avrupa Parlamentosu (AP) Hollanda Milletvekili ve Türkiye raportörü Kati Piri de katılarak bir konuşma yaptı.

Den Haag Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte açlık grevi direnişçisi Hasbi Çakıcı da Leyla Güven için yazdığı bir şiiri okudu.

Kati Piri ise konuşmasında, “Başta Leyla Güven olmak üzere bütün açlık grevi eylemcilerini selamlıyorum. Sizden iki bin kilometre uzakta yaşanan acılara ve acılarınıza sessiz kalmanızı istemek büyük bir haksızlık olur. Kimse de sessiz kalmanızı beklemesin. Açlık grevlerinin bu aşamaya gelmesi çok üzücü bir durum, umarım bir an önce talepler karşılanır ve daha kötü sonuçlar yaşanmadan sonların” dedi.

Etkinlik konuşmalardan sonra halaylarla sona erdi.