Dicle’den Berlin'deki eylemcilere ziyaret

Kürt Siyasetçi Hatip Dicle, Berlin’de açlık grevi eylemini sürdüren Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil’i ziyaret etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Almanya'nın başkenti Berlin’de Cemal Kobanê, Ömer Bağdur, Mele Mustafa Tuzak ve Şiyar Xelil de açlık grevi direnişlerini sürdürüyor. Tuzak’ın eylemi 124, Xelil’in 111, Kobanê ve Bağdur’un ise 108’inci güne girmiş durumda. 

'DİRENİŞ BAŞARIYA ULAŞMAK ÜZERE'

NAV-DEM’in Berlin’deki lokalinde devam eden eyleme toplumun değişik kesimlerinden ziyaretler ise sürüyor. Eylemcilerin bugünkü ziyaretçisi Kürt Siyasetçi Hatip Dicle’ydi. Sağlık durumlarının kötüleşmesine rağmen eylemlerini kararlı şekilde sürdüren aktvistlerle bir süre sohbet eden Dicle, İmralı’daki tecridin kırılmasına yönelik başlayan direnişin önemine dikkat çekti.

Direnişin başarıya ulaşacağını belirten Dicle, "Eyleminizden dolayı sizi tebrik ediyorum. Gurur duyuyoruz. Bu direniş 12 Eylül karanlığında Hayriler ve Kemaller'in öncülük ettiği direnişe denk tarihi bir direniştir” diye konuştu. Dicle, sohbet sırasında cezaevindeyken kendisinin katıldığı açlık grevi eylemindeki tecrübelerini aktivistlerle paylaştı.

Öcalan’ın Ortadoğu’daki halkların barış ve özgürlük mücadelesindeki rolüne vurgu yapan Dicle, “Güzel günler yakındır ve mutlaka kazanacağız” mesajını verdi.