Die Linke’den Berlin’deki açlık grevine ziyaret

Alman Sol Parti’den (Die Linke) Avrupa parlamenteri Martina Michels, başkent Berlin’de Öcalan için yürütülen açlık grevine destek ziyaretinde bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak amacıyla Berlin’de yürütülen açlık grevinin altıncı gününde, AP parlamenteri Martina Michels grevcileri ziyaret etti.

Kürt toplum merkezi NAV-DEM’de eylemcilerle bir araya gelen Michels, grevcileri dinledi ve bilgi aldı. Grevciler, Sol Partili parlamentere eylemlerine ilişkin bir dosya sundu.

Michels, “Sizi ve eyleminizi yürekten destekliyoruz, Kürdistan’da olup bitenleri de biliyoruz, yakından takip ediyoruz” dedi.

Bir çok kez Amed’e gittiğini de hatırlatan Michels, açlık grevlerine ilişkin konuyu Avrupa Parlamentosu’na da taşıyacaklarını söylerken, HDP’li eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş için de çalışmalarının olduğunu sözlerine ekledi.

Michels, Çarşamba günü Federal Almanya Parlamentosunda yetkililerle bir görüşme için randevu almaya çalışacaklarını belitti. Sol Partili parlamenter, Berlin’deki vekil arkadaşlarının da bu eylemi takip edeceğini kaydederek, “yanınızdayız” mesajını verdi.