Die Linke: Erdoğan ailesinin paraları dondurulmalı

Alman Sol Parti’nin eş başkanları Kipping ve Riexinger HDP Almanya Eş Temsilcisi Leyla İmret ile ortak basın toplantısında düzenledi. Riexinger “Erdoğan ailesinin parası dondurulmalı” çağrısında bulundu.

Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik devam saldırılarının son bulması için HDP’den bir heyet Almanya’nın başkenti Berlin’de siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşme trafiği başlattı.

HDP Almanya Eş Temsilcisi Leyla İmret ve HDP eski milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün yer aldığı heyet ilk Sol Parti Genel Merkezi’nde eş başkanlar Katja Kipping ve Bernd Riexinger ile görüştü.

Daha sonra da eş başkanlar ve HDP Almanya Eş Temsilcisi Leyla İmret ile basının karşısına çıktı. Basın toplantısında ilk olarak konuşan, Türk devletinin saldırılarının derhal son bulmasını istedi.

Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye’de halkların birlikte kurduğu öz yönetimleri anlatan İmret, bu işgal saldırısıyla buradaki yönetimlerin de tehlike altında olduğunu belirtti.

Son işgal saldırısıyla birlikte HDP’ye yönelik artan baskılara dikkat çeken İmret, başta kadınlar olmak üzere dünyadaki halklar ile hükümetlere dayanışma çağrısında bulundu.

Sol Parti Eş Başkanı Katja Kipping ise Erdoğan rejiminin demokrasiyle yönetilen bir yönetime saldırdığını belirterek şöyle konuştu:

“Rojava bütün bölgede halkların birlikte eşit ve barışçıl yaşadığı yerlerin başında geliyor. DAİŞ’in soykırımı altında olan Êzidîleri YGP/YPJ tarafından kurtarıldığını da unutmayalım. Tüm bunlardan dolayı Erdoğan’ın Rojava’ya saldırısı açıkça DAİŞ’e arka çıkmadır.”

“ERDOĞAN’IN SUÇLARINA GÖZ MÜ YUMUYORSUNUZ?”

Merkel’in başbakanlığındaki federal hükümetin Türk devletinin saldıranları karşısındaki tutumunu da sert sözlerle eleştiren Kipping “Basının karşısında, kamuoyunun önünde Erdoğan’ı eleştiriyorsunuz, fakat kapalı kapılar ardından Erdoğan rejimine yönelik bir silah ambargosunun uygulanmasını da engelliyorsunuz. Sayın Maas ve Merkel’e sesleniyorum; Bu durumu açıklama konusunda kamuoyuna borçlusunuz” diye konuştu.

Sol Parti lideri devamla “Federal Hükümet ölüm araçlarının Erdoğan’ın eline geçmesine göz mü yumuyor?” sorusunu yönelterek, Türk devletine kapsamlı ve gerçek bir silah ambargosunun uygulanmasını istedi.

Erdoğan iktidarına ekonomik yaptırımların da uygulanmasını talep eden Kipping Türk hükümet yöneticilerinin “kara listeye” alınarak Almanya’ya seyahatlerinin engellenmesi gerektiğini ifade etti.

“ERDOĞAN AİLESİNİN PARALARI DONDURMALI”

Sol Parti Eş Genel Başkanı Bernd Riexinger ise Erdoğan’ın uluslararası camiada izole olmasının önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekerek, Türk devletine hiçbir şekilde silah satılmaması gerektiğini belirti. Silah ambargosunun Avrupa Birliği çapında olmasını talep eden Riexinger AB’nin Ankara’nın üyeliği için verdiği mali yardımların da kesilmesi gerektiğini belirtti.

Sol Parti lideri Riexinger saldırılarının son bulması için yaptırımların direkt Erdoğan’ı ve klanına uygulanması gerektiğini savundu. Riexinger, Erdoğan ailesinin Avrupa’daki bankalarda bulunan paraya ve diğer mal varlıklarının dondurulması istedi.