Diriliş coşkusu Almanya kentlerinde sürüyor-YENİLENDİ

Hamburg’daki buluşmada bini aşkın kişiye hitap eden siyasetçi Nimet Sevim; “Başkan Apo ve bir avuç fedai insanla tarih sahnesine çıkan bu mücadele, bugün de milyonların umudu olmaya devam ediyor” dedi.

Almanya kentlerinde binlerin katılımıyla halk buluşmaları gerçekleştirildi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde bini aşkın kişinin katılımıyla buluşma gerçekleştirildi. Harburg semtinde bulunan Phönix dügün salonunda yapılan kutlamada coşku yaşandı.

Gençlerin ve kadınların katılımının ağırlıkta olduğu kutlamada Kurdistan Devrim Şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu; ardından Siyasetçi Nimet Sevim söz aldı. Sev,ö, “PKK ile başlayan özgürlük mücadelesinin zaferle taçlanacağını belirterek şunları ekledi: “Her gün en değerli evlatlarımızı ve gençlerimizi özgürlük uğrunda şehit versek de özgürlük yürüyüşümüz inancından ve coşkusundan bir şey kaybetmeden devam ediyor. Bütün mücadelemiz Kürt halkının özgürlüğü ve şerefi içindir. Başkan Apo ve bir avuç fedai insanla tarih sahnesine çıkan bu mücadele, bugün de milyonların umudu olmaya devam ediyor. Şeyh Saidlerin, Seyid Rızaların ve Mazlum Doğanların ardılları olarak onların yarım bıraktığı mücadeleyi zaferle sonuçlanıncaya kadar sürdüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.”

Kutlamalar çerçevesinde salon, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Mazlum Doğan, Sakine Cansız, Mehmet Hayri Durmuş, Kemal Pir başta olmak özere boydan boya özgürlük mücadelesinin ilklerinin posterleriyle donatıldı.

Gecenin kültür programında yer alan Rafa Rohelat, Xemgin Birhat, Ozan Canê, Umut Botan ve Xebat Matur’un söylediği stranlarla halaya duran yüzlerce kişi, sık sık “Bijî Berxwedana PKK”, “Bijî Serok Apo” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganları attı. Gecede ayrıca 44 yıllık özgürlük yürüyüşünü anlatan bir sinevizyon gösterimi de yapıldı.

KIEL

Kiel Kürt Kültür Merkezi tarafından düzenlenen kutlamaya, onlarca Kurdistanlı ve Alman dostları katıldı.
Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlama etkinliği konuşmalar, müzik ve halaylarla devam etti.
Sanatçılar Heval Botan ve Belav, Xebat Taifur, Hozan Baran, Tewfikê Goyî ve Aso Kerkukî'nin müzikleri eşliğinde halaylar çekildi.
FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik yaptığı konuşmanda, “45’inci kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, Hareket’in farklı mücadele stratejileri ile bugüne kadar geldiğini ve daha da güçlendiğini belirterek, sömürgeci devletlerin Kürdistan ve Ortadoğu üzerindeki siyasetleri üzerine  değerlendirmelerde bulundu.
Söz alan KNK Üyesi Ezedine Fatime de, ezilen bir halkın özgür ve eşit bir yaşaması için mücadele veren PKK’nin tüm faaliyetlerinin meşru olduğunu, tüm dünyanın da bunu bu şekilde kabul etmesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak sinevizyon gösteriminin yapıldığı kutlama, sloganlarla son buldu.

LEIPZIG

Leipzig’de yüzlerce kişinin katıldığı kutlama, Kurdistan şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı.

Kutlamaya FED-KURD Eşbaşkanı Kerem Gök, Siyasetçi Abdullah Demirbaş, Rojava Soli Bündnis temsilcileri de katıldı.

İlk sözü alan Kerem Gök, dirilişin yıl dönümünü kutlayarak konuşmasına başladı. Gök,” 44 yıl önce Kürt, Kürdistan adı yok olma düzeyine gelmişken bugün Kürt halkının savunucusu Özgürlük Gerillaları sayesinde bütün dünyada yankılanıyor. İşgalci Türk devleti nasıl ki Ermenileri, Asurileri soykırımdan geçirdiği, Ağrı direnişinde beton altına gömdüğü Kürtleri bitirdiğini düşünüyordu. Fakat Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, fikirleri ile dirilişi yarattı, gün yüzüne çıkardı. İşgalci devletlerin merkezden yönetimini, katliamlarını kabul etmememiz gerektiği gibi kendi kimliğimizle, dilimizle kendi kendimizi yönetmemizi öğretti.
Abdullah Demirbaş ise, Kürt Özgürlük Hareketi’nin “Kürdistan sömürgedir” sözlerinden yola çıkarak bugün milyonları etrafında topladığına işaret ederek, ”Bu nedenle diriliş günü, Kürt ve Kürdistan halkının özgürlüğü anlamına gelmektedir” dedi.

Sanatçı Diyar Dersim, Koma Vejîn, Beser Şahin'in şarkıları ile devam eden kutlama, gençlerin attığı  sloganlar ile son buldu.

STUTTGART

TCŞ’li gençler, diriliş yıl dönümünü, Stuttgart Bad Cannstatt’ta akşam saatlerinde düzenledikleri bir yürüyüşle kutladı.

Sık sık “Bê Serok Jiyan Nabe”, “İntikam”, “PKK” sloganlarını attı.