Dr. Ernstbrunner Ağaoğlu ve Yiğit’i ziyaret etti

Viyana'da 48 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Şivan Ağaoğlu ve Sultan Yiğit’i ziyaret eden Dr. Hagen Ernstbrunner, bundan sonra her iki aktivisti düzenli şekilde sağlık kontrolünden geçireceğini bildirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için Avusturya'nın başkenti Viyana’da Şivan Ağaoğlu ve Sultan Yiğit’in başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 48. gününe girdi. Uzun yıllar Viyana'daki Rudolfstiftung Hastanesi'nin başhekimliği görevini yürütün Dr. Hagen Ernstbrunner, her iki aktivisti ziyaret etti.

Aynı zamanda Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün akvisti olan Dr. Ernstbrunner, Ağaoğlu ve sağlık kontrolünden geçirdi. Açlık grevi eylemcilerinin sağlık tetkiklerini yapan Dr. Ernstbrunner, bir süre onlarla sohbet etti. Ağaoğlu ve Yiğit’in 48. güne giren açlık grevi eylemine rağmen moralli ve iradeli olduklarını belirten Dr. Ernstbrunner, Ağaoğlu ve Yiğit’in nabız atışlarını, uyku saatlerini ve günde ortalama ne kadar su içtiklerini sordu.

‘AÇLIK GREVİ ANLAMLI BİR EYLEM’

Eylemciler ışığa karşı hassaslaştıklarını belirtirken, Dr. Ernstbrunner ise bundan sonra bir başka doktor arkadaşıyla birlikte her iki eylemci düzenli sağlık kontrolünden geçireceklerini söyledi. Dr. Hagen Ernstbrunner, açlık grevinin anlamlı ve bir o kadar zor bir eylem türü olduğuna dikkat çekti.

Açlık grevi eylemcilerinin Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış olarak devam eden izolasyonun kalkmasını ve düzenli olarak ailesi ile avukatlarıyla görüşme yapabilmesini talep ettiklerini vurgulayan Avusturyalı doktor devamla şöyle konuştu: “Eylemcilerin talebini anlıyorum, yerinde bir talep. Genel olarak açlık grevi eylemlerinin başarılı sonuçlanıp sonuçlanmayacağı bilinmiyor. Fakat en azından Kürtler dünyanın birçok yerinde devam eden bu açlık grevi eylemleriyle kendi sorunlarına ve gasp edilen haklarına dikkat çektiler.”

Kürtlerin mücadelesini uzun bir süredir tanıdığını, bir süre Kürdistan’da da doktor olarak çalıştığını ve sürekli Kürt halkının yanından olmaya çalıştığını belirten Dr. Hagen Ernstbrunner eylemcilerin yalnız bırakılmaması gerektiğini ifade etti. 48 gündür aç olmalarına rağmen Şivan Ağaoğlu ve Sultan Yiğit’in durumunun şimdilik iyi olduğunu belirten Dr. Ernstbrunner “Umarım durumları böyle kalmaya devam eder ve sağlık durumları çok bozulmaz. Bunun için de sağlık tetkiklerinin düzenli yapılması gerekiyor. Ben bir sağlıkçı olarak elimden geleni yapacağım” diye konuştu.