Dünya Barış Yürüyüşü'nde tecrit protesto edildi-YENİLENDİ

Fransa'nın Rennes ve Paris ile İsviçre'nin St. Gallen kentlerinde düzenlenen Dünya Barış Yürüyüşü'nde Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecrit protesto edildi.

Fransa’nın Başkenti Paris ve Rennes şehrinde her yıl 22 Eylül'de düzenlenen Dünya Barış Yürüyüşü yapıldı. Rennes'de Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ve 12 sivil toplum örgütünün düzenlediği Dünya Barış Günü Yürüyüşü'nde Kürt Halk Önderi "Abdullah Öcalan’a özgürlük", "Dünyada özgür yaşam" pankartları taşındı. Saat 15.00'da Le Blons metrosu önünde başlayan yürüyüş belediye önüne önünde sonlandırıldı. Kürt Halk Önderi Öcalan'ın posterlerinin taşındığı yürüyüşte "Öcalan'a özgürlük", "Dünyada barış" ve "halklara özgürlük" sloganları atıldı.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan Barış Yürüyüşü'nde de Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecride dikkat çekerek Türk devletini protesto etti. Fransa Komünist partisi, Sol Cephe, savaş karşıtı kurumlar, sendikaların katıldığı yürüyüşte, "Savaşa ve şiddete hayır" pankartı taşındı. Republique meydanında başlayan barış yürüyüşüne Fransa Kürt kadın Hareketi (TJK-F), Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), ACTIT ve SKB temsilcileri ve Kürdistanlılar da katıldı. Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecride dikkat çeken yüzlerce bildirinin dağıtıldığı yürüyüşte, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya gelecek olması da "Hoş gelmedin Erdoğan" dövizleri taşınarak protesto edildi. Paris'teki yürüyüş Stalingrad meydanında savaş karşıtı sloganlar ile sonlandırıldı.

ST GALLEN

İsviçre’nin St Gallen kentinde de 22 Eylül’de kutlanan “Dünya Barış Günü” vesilesiyle düzenlenen yürüyüşte Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride dikkat çekti.

St. Leonard parkında bir araya gelen İsviçreli kurumlarla göçmen örgütlerin katıldığı eylemde Kürdistanlılar da “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” pankartı ile Öcalan posterleri taşıdılar. St. Leonard parkından başlayan yürüyüşün ardından Markplatz’ta bir miting gerçekleştirildi.

Mitingde St Gallen Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-St Gallen) Eşbaşkanı Emin Uslu bir konuşma yaptı. Uslu barış ve özgürlükten yana olan bir halkın yaşadığı coğrafyada katliamlara uğradığını söyleyerek Efrîn’e dönük Türk devletinin işgal saldırına değindi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride yönelik ise “Bizler Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar olarak Önderliğimiz için alanlarda olacağız, Avrupa devletlerinden Özgürlük ve Barış isteyen bir halkın haklı taleplerini görmezden gelmemelerini istiyoruz” diye konuştu.

Etkinlik yapılan konuşmaların ardından sonlandırıldı.