Dünya Kürtlerin devrimini duymalı

Alman devletinin PKK yasağına tepki gösteren Latin Amerikalı enternasyonalistler, "Öcalan kapitalist moderniteye karşı bir yol öneriyor. Dünya artık Kürtlerin devrimi duymalı" dedi.

Almanya'nın Başkenti Berlin'de PKK yasağına karşı 1 Aralık'ta yapılan yürüyüşe katılan "Latin Amerika Bloğu" yürüyüşe katılma sebeplerine ilişkin bir açıklama yaptı. Latin Amerikalı enternasyonalistlerden oluşan grup, Alman devletinin PKK yasağına ve faşist Türk devleti ile işbirliğine dikkat çektiği açıklamada şunları belirtti: "Kürdistan Özgürlük Hareketi ve Önderi Abdullah Öcalan mevcut kapitalist modernite paradigmasının dışında bir yol öneriyor. Demokratik Konfederalizm, radikal demokrasi, kadın özgürlüğü ve ekoloji üzerine kurulu bir siyasi sistem. Alman devleti bu yüzden onları "terörist" olarak tanımlıyor.

Mücadeledeki birliğimizi göstererek, Berlin’deki Latin Amerika Bloğu olarak dünyanın henüz yeni başlamış ve devam etmekte olan devrimi duymasını istiyoruz. Öcalan’ın dediği gibi: ‘Her şeyden önce devrimin gerçekleşmesi gerektiğine, başka bir seçeneğin olmadığına inanmalısınız.’ Ulus-devletlere artık bir son verilmeli; Amerika kıtalarında, Ortadoğu’da ve dünyanın geri kalanında, hoş geldin Demokratik Uluslar Konfederasyonu!"