Düsseldorf mitingi coşkulu bir şekilde başladı

Kürt Halk Önderi Öcalan'a özgürlük şarıyla Düseeldorf'ta binlerce kişinin katıldığı miting başladı. Öcalan'a özgürlük sloganlarının haykırıldığı mitingde Alman polislerinin provokasyonlarına da kitle tepki gösterdi.

Almanya’nın NRW eyaletindeki Dinslaken kentinde öngörülen 26'ncı Uluslararası Kürt Kültür festivalinin yasaklanmasına karşı Düsseldorf'da binlerce kişinin katıldığı bir miting düzenlendi.

Saat 10'da başlayan mitinge Avrupa'nın farklı ülkelerinden on binlerce kişi katıldı. 93 farklı örgüt ve kurumdan oluşan Efrîn Platformu tarafından organize edilen mitingde YPG/YPJ bayrakları ve Kürt özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden savaşçıların posterleri taşındı.

ALMAN POLİSLERİ PROVOKASYON PEŞİNDE

Sık sık "Bijî Serok Apo", "Bijî PKK", "Terörist Erdoğan", "Katil Erdoğan" ve "Bijî berxwedana Efrînê" sloganlarının atıldığı mitingde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerinin yasak olduğunu bahane eden Alman polisleri provokasyon yaratmak istedi. Öcalan'ın posterlerine el koyan ve bir grup genci gözaltına almak isteyen polislere kitle tarafından tepki gösterildi.

"Bijî Serok Apo" ve "Bijî PKK" sloganları atan atarak polise tepki gösteren kitle gençlerin gözaltına alınmasına engel oldu. Polislerle yaşanan gerginliğin ardından polislerin özür dilediğini belirten miting komitesi bu tür provokasyonlara karşı kitleyi dikkatli olmaya çağırdı. Miting coşkulu bir şekilde devam ediyor.