Düsseldorf'ta Öcalan için çadır eylemi

Almanya'nın Düsseldorf kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit işkencesi ve ABD'nin Kürt hareketi öncülerini hedef alan kararını protesto etmek amacıyla çadır eylemi düzenlendi.

Saat 11.00'da Willi-Becker-Alle'de bulunan ABD Konsolosluğu önünde yapılan eylem bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Eyleme, Düsseldorf Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Düsseldorf Nalin Muş Kadın İnisiyatifi ve Grevenbroich Tijda Ekecik Kadın Komünü üyeleri katıldı.

Organizatör kurumlar adına yapılan konuşmalarda ABD’nin üç PKK yöneticisinin başına ödül koyması kınanarak, kabul edilemez olduğu belirtildi.

Eylemde ayrıca 81 yıl önce Elazığ Buğday Meydanı'nda Türk devleti tarafından idam edilen Kürt önder Seyit Rıza ve arkadaşları da anıldı.

Kamuoyunda duyarlılık oluşturmak için bildirilerin de dağıtıldığı çadır eylemi, eylemi saat 15.00'te “Biji Serok Apo!”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma!”, “Jin Jiyan Azadî” sloganlarıyla sona erdi.

AMSTERDAM'DA ABD PROTESTO EDİLDİ

Aynı amaçla Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bir eylem yapıldı. Eylem ABD konsolosluğu önünde gerçekleşti. Burada yapılan basın açıklamasında ABD’nin kararı kınandı.