Duisburg’da AP seçimleri konulu panel

Almanya'nın Duisburg kentinde 23-26 Mayıs’ta yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri ile ilgili bir panel yapıldı.

Duisburg DKTM, Avrupa Kürecik Halk İnisiyatifi ve Duisburg DİDF’in ortak çağrısıyla Duisburg DKTM lokalinde düzenlenen panelin moderatörlüğünü Asef Demirhan’nın yaptı.

DDKTM adına Eşbaşkan Nuh Yıldırım, DİDF adına Hüseyin Avgan, Avrupa Kürecik Halk İnisiyatifi adına İsmet Çelik ve Sol Parti AP milletvekili adayı Murat Yılmaz, TİP Milletvekili Barış Atay’ın da aralarında olduğu 100 yakın kişi katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan panelde söz alan Sol Parti AP adayı Murat Yılmaz’dan önce söz alan konuşmacılar, AP seçimlerinin önemine dikkat çekti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin bir an önce kaldırılması gerektiği de dile geldi.

Ardından da AP milletvekili adayı Yılmaz söz aldı.

AP seçimlerinin bu defa, her zamankinden daha önemli olduğunu belirten Yılmaz, Avrupa’daki faşist ve muhafazakarların Avrupa çapında birleşerek parlamentoda çoğunluğu ele geçirme planının olduğunu söyledi.

Böylesi bir durumda Avrupa için çıkacak yasaların yüzde 70’inin AP’de alındığı düşünüldüğünde bu durumu vahim olarak değerlendiren Yılmaz, “Sol Parti olarak güçlü bir şekilde AP’ye gitmek istiyoruz.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların kriminalize etme politikalarına karşı Sol Parti’de Kürtlerin direkt temsil edilmesi gerekiyor.

Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerin sıkıntılı bir sürece evrildiğini, bu nedenle başta Avrupa olmak üzere herkesin hassasiyet göstermesini istiyoruz” dedi.

Yılmaz, seçilmesi durumunda Öcalan üzerindeki tecridin kırılması ve Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele edeceğini de söyledi.

Toplantıya katılan Kürecikliler ise başta hemşerileri olan Özlem Alev Demirel olmak üzere, Sol Parti’ye oy vermesi çağrısında da bulundu.