GÖRÜNTÜLÜ

Duisburg ve Arnhem’de Newroz

Bugünkü Amed Newrozu ve HPG’nin verdiği müjdeyi selamlayan Kurdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istedi.

NEWROZ KUTLAMASI

Kürt halkının diriliş bayramı Newroz, Almanya’nın Duisburg ve Hollanda’nın Arnhem kentinde büyük bir coşkuyla kutlandı.

DUISBURG

Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ve Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi'nin çağrısıyla yapılan Newroz, Duisburg-Marxloh semtinde saat 16.00'da başladı.  Newroz ateşinin yakılmasıyla başlayan kutlamalara Duisburg ve çevresinde yaşayan yüzlerce Kurdistanlı ve dostları katıldı.

Newroz şehitleri başta olmak özere Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başlayan Newroz kutlamasında, bugün gerçekleştirilen Amed Newrozu ve HPG’nin verdiği müjde selamlanırken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü haykırıldı, Kurdistan Özgürlük Gerillası ve tüm direnenler selamlandı.

Newroz kutlamasında sık sık "Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Bijî Newroz” sloganları atıldı. 

Grup Bengi Agîrî’nin müzikleri eşliğinde Newroz ateşinin etrafında halaylarla geç saatlere kadar devam eden kutlama 23 Mart Frankfurt Newroz kutlamasına katılım çağrısı ile sona erdi.

ARNHEM

Hollanda’nın Arnhem kentinde yaşayan Kurdistanlılar bir araya gelerek Newroz’u kutladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini ve PKK flamalarını taşıyan yüzlerce kişi, yakılan Newroz ateşi üzerinden atladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük taleplerinin yükseldiği Newroz’da kitle halay çekerek marş ve müzikler eşliğinde eğlendi.