Efrîn için küresel eylem günü

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, 24 Mart Dünya Efrin ile Dayanışma Günü dolayısıyla küresel düzeyde yapılacak eylemlere katılım çağırısında bulundu.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, “Sömürgeci Türk devletinin Efrin’deki saldırı ve katliamlarına karşı Efrin’de Cağın Direnişi, Kürdistanlılarda ulusal birlik ruhu ve direnişi, Ortadoğu halklarında ve inançlarında eşitlikçi ve özgürlükçü olan demokratik ulus paradigmasını ve uluslararası düzeyde de Enternasyonalist bir ruh geliştirdi” dedi.

Efrin’in dünyada iki cepheyi ortaya çıkardığına dikkat çekilen açıklamada, bu iki cephe şöyle ifade edildi: “Katliamcı Türk sömürgeciliği, sessizliği ile ona destek veren çağımızın DEHAK’ları olan egemenlerdir. Karşılarında özgürlükçü, eşitlikçi, kadın özgürlüğünü esas alan Çağdaş Kawa direnişini esas alan halklar ve inançlar olan dünya insanlığıdır.”

“Efrin dünyada sadece Kürdistan’da ve Ortadoğu’da değil tüm dünyada direniş, umut ve sahiplenmeyi geliştirdi” diyen KCDK-E, şöyle devam etti: “Dünya ilerici insanlığın temsilcisi olan gruplar, bireyler tüm dünyada 24 Mart’ta Efrin Direnişini sahiplenmek için eylem yapıyorlar. Bu eylemler Hindistan, Afganistan, Japonya, Avusturalya, Latin Amerika, Amerika, Afrika, tüm Avrupa ülkelerinde ve Kürdistan’da Dünya Efrîn eylemleri ile Efrîn direnişini sahiplenme eylemleri yapılacaktır.”

KCDK-E, eylemlere katılım çağrısında bulundu: “Dünyadaki ilerici, devrimci, sosyalist, feminist, ekolojist, barış hareketleri ve vicdanlı aydın ve sanatçıların çağrısıyla dostlarımızın ve enternasyonalistlerin öncülüğünde 24 martta tüm dünyada eylemler yapılacaktır.

KCDK-E ve Efrin’i Sahiplenme platformu olarak tüm bileşenlerimize ve halkımıza çağrımız 24 martta dünyada dostlarımız ve enternasyonalistlerin öncülüğünde yapılacak Efrin Eylemleri için seferberlik ruhu ile çalışalım. Tüm halkımıza, dostlarımıza ve dünya ilerici insanlığa çağrımız herkesin tüm dünyada yapılacak bu eylemlere katılmalarıdır.”