Efrîn Platformu Alman Cumhurbaşkanı ile görüştü

Alman Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Duisburg kentinde UNESCO’ya bağlı bir okul ve Türk Gelinlik adlı bir işyerini ziyareti sırasında protesto eylemi yapıldı. Eylem sırasında Efrîn Platformu Cumhurbaşkanı ile görüştü.

Ziyaretin ilk durağı Türk Gelinlik dükkanına ziyaret sırasında toplanan bir grup ellerindeki pankartlarla 'Efrîn’de katliama son”, “Katil Erdoğan”, “Alman tankları Kürdistan’dan defol” gibi sloganlar attı.

Dükkan ziyaretinden sonra dışarıda toplanan kitleyi selamlama sırasında bir Kürt eylemci, “Sayın Steinmeier Afrîn'deki katliamların durdurulması için daha ne kadar bekleyeceksiniz?” diye sordu.

Steinmeier, bu soru üzerine hemen alanı terk ederken, başka bir eylemci “Bu savaşa karşı durmanız için daha ne kadar insanın ölmesi gerekiyor? Sizin tanklarınızla çocuklarımız katlediliyor” diye haykırdı.

Polis eylemciye Cumhurbaşkanının alanda olduğu sırada sert müdahalede bulunarak gözaltına aldı.

Ziyareti daha sonra UNESCO’ya bağlı okul ziyareti ile sürerken, Duisburg Efrîn’i Sahiplenme Platformu adına bir heyet Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü.

Heyet adına Hayri Imak görüşme sırasında Cumhurbaşkanına hazırlanan bir dosya verdi.

Steinmeier heyete bu dosyayı bizzat kendisinin inceleyeceği ve gereken kurumlara ileteceği sözünü verdi.

Ardından heyet Steinmeier’in yardımcısı Dr. Schmolke Oliver ile 10 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede de Efrîn ve Almanya'da yaşayan Kürtlerin sorunları gündeme getirildi.

Bu arada Cumhurbaşkanı'nın ziyareti öncesi sabah saatlerinde Duisburg Kürt Toplum Merkezi Alman polisi tarafından ablukaya alındı.