Xerib, Engin ve Kınacı Gavle’de anıldı

İsveç’in Gavle kentinde düzenlenen bir etkinlikle Kürdistan özgürlük hareketi şehitleri Kasım Engin, Diyar Xerib ve Zeynep Kınacı (Zilan) anıldı.

Anma etkinliği Gävleborg Halk Meclisi tarafından düzenlendi. Anmada konuşan Halk Meclisi Eşbaşkanı Makbule Maraş, PKK'nin bir şehitler partisi olduğunu belirterek, Kürt halkının “şehitlerin hayal ettiği ülkeyi mutlaka onlara armağan edeceğini” kaydetti.

Konuşmacılardan Mirza Bayram, KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerib ile ilgili anılarını anlattı. Bayram, "Xerib, aynı zamanda Kürdistan tarihi üzerinde günlerce konuşabilen ve anlatımıyla dinleyenleri hiç sıkmayan büyük bir eğitimciydi” dedi.

Şehit Aileleri Komitesi adına Vecdin Batte, "Ben Kasım Engin, Diyar Xerib, Zilan ve bütün özgürlük şehitleri önünde saygıyla eğiliyorum" diye belirtti.

Batte, "Ben 40 senedir Kürt siyasetini izlemeye çalışıyorum. Binlerce gencimiz hiç tereddüt etmeden özgür bir ülke ve halk için canını feda etti ve ediyor halen. Onların sayesinde bugün yenilmez bir hareketin sahibiyiz. Bize düşen de onların yolunda elimizden gelen her şeyi yapmaktır" şeklinde konuştu.

Anma etkinliğinde PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin'i anlatan bir sinevizyon gösterimi de yapıldı.